Český tým byl v úvodu zápasu aktivnějším mužstvem a během prvních patnácti minut se dostal do dvou velmi dobrých příležitostí. Nejprve v osmé minutě zakončoval po centru Denis Alijagič těsně vedle. Ve čtrnácté minutě pak z úhlu trefil jen boční síť olomoucký Jáchym Šíp.

Nakonec se ale svěřenci trenéra Aleše Křečka dočkali vedoucí branky po dvaceti minutách hry. Jako první se zapsal mezi střelce Denis Alijagič, který využil dobré práce Filipa Horského, díky kterému se dostal míč na hranici malého vápna a Alijagič následně poslal míč hlavou do branky.

Střelec prvního gólu Alijagič byl v nadějné pozici také na konci první půl hodiny, kdy si našel ve vápně míč po centru z rohového kopu, ale jeho hlavičku i následnou dorážku obránci Polska zablokovali. Krátce poté se do nadějného brejku dostal po rychlém výpadu po pravé straně domácí Fornalczyk, ale Halinský jej dobře zakřižoval a domácí fotbalista trefil slabým obloučkem jen boční síť.

Krátce před poločasem mohl zvýšit vedení Josef Koželuh, ale po rohovém kopu jeho volej odvrátili domácí těsně vedle branky.

Po hodině hry se domácí výběr dostal do veliké šance díky velice aktivnímu Fornalczykovi, který v pokutovém území přesným centrem našel Klisiewicze, jenž ale hlavou minul branku. Nebezpečný byl i roh v 70. minutě v podání domácího týmu, kdy míč proletěl až na zadní tyč, kde před soupeře odvrátil na poslední chvíli Marek Icha. A při dalším rohu domácí naštěstí pro český tým netrefili branku.

Deset minut před koncem se do brejkové situace dostal Filip Wilak, který posunul míč na Fornalczyka. Toho však skvělým zákrokem vychytal Tadeáš Stoppen.

Závěr zápasu byl hodně rozkouskovaný i vinou řady ošetřování a střídání. České mužstvo ale nakonec těsný náskok udrželo až do závěrečného hvizdu a připsalo si cennou výhru. 

Druhé březnové utkání odehrají svěřenci trenéra Aleše Křečka v úterý 28. března od 16:30 v Opavě proti Portugalsku, které bude přímým přenosem vysílat FAČR.TV.

Přípravné utkání hráčů do 20 let

Polsko - Česko 0:1 (0:1)

Branka: 21. Alijagič. ŽK: Fornalczyk - Vydra, Koželuh. Rozhodčí: Wajda - Kowalewski, Szczotka (vš. Polsko).

Česko: Stoppen - Koželuh, Halinský, Vydra, Suchomel – Křišťan (77. Langhamer), Icha – Horský (64. Kadlec), Kramář (85. Matys), Šíp (64. Lacík) – Alijagič (77. Uriča).