Trenérský štáb se rozhodl nasadit do základní sestavy dva nováčky, když od úvodní minuty nastoupili David Jurásek a Tomáš Čvančara. A oba dva byli hlavními aktéry úvodních vteřin zápasu.

Hned v první minutě se český tým dostal k autovému vhazování na pravé straně, uzdravený Vladimír Coufal poslal dlouhý aut do vápna, kam si naběhl Ladislav Krejčí a svým prvním gólem v národním týmu poslal české mužstvo do rychlého vedení. Gól Ladislava Krejčího po 27 vteřinách je nejrychlejším gólem národního týmu od rozdělení federace. 

A ve třetí minutě to bylo už o dvě branky. David Jurásek naservíroval nádherný centr z levé strany před branku a Tomáš Čvančara nekompromisně poslal míč do sítě. Jurásek si připsal při premiéře okamžitě asistenci, Čvančara zase gól.

Česko A - Polsko (24. 3. 2023)

Otřesení polští fotbalisté navíc museli brzy v zápase střídat jednoho z klíčových obránců, když kvůli zdravotním problémům nemohl pokračovat Cash. Hra se postupně vyrovnala a české mužstvo logicky nestřílelo gól každé dvě minuty, ale disciplinovanou hrou směrem do defenzivy nedávalo soupeři mnoho možností, jak se vrátit do zápasu.

V 64. minutě navíc přidali čeští fotbalisté třetí branku, když Alex Král poslal po zemi ideální přihrávku do míst, kam si naběhl Jan Kuchta a sparťanský útočník následně prostřelil polského brankáře. Premiérový start si v závěru připsal také David Douděra, který naskočil místo Vladimíra Coufala. 

Až tři minuty před koncem se podařilo polskému celku zmírnit stav skóre, když se tečovanou střelou zblízka prosadil Szymanski. Na skvělém vstupu českého mužstva do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy to ale nic nezměnilo. 

Česko - Polsko 3:1 (2:0)

Branky: 1. Krejčí, 3. Čvančara, 64. Kuchta - 87. Szymanski. ŽK: Souček, Brabec Rozhodčí: Sidiropoulos - Kostaras, Dimitriadis (vš. Řecko). Diváci: 19.045.

Česko: Pavlenka - Holeš, Brabec, Ladislav Krejčí II - Coufal (71. Douděra), Král, Souček, D. Jurásek (89. Zelený) - Hložek (89. Černý) - Čvančara (65. Chytil), Kuchta (71. Barák). 

Polsko: Szczesny - Cash (9. Gumny), Bednarek, Kiwior, Karbownik (46. Skóraš) - Linetty (77. D. Szymaňski), Bielik (46. Šwiderski) - S. Szymaňski (65. Zalewski), Zieliňski, Frankowski - Lewandowski.