Hlavní obsah

Měli jsme skvělý začátek, prožíváme obrovskou euforii, radují se Češi po triumfu nad Poláky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejrychlejší trefou v historii samostatné české fotbalové reprezentace nasměroval národní tým k výhře 3:1 nad Polskem. Záložník Ladislav Krejčí se prosadil hlavou po dlouhém autu Vladimíra Coufala v úvodní minutě pátečního duelu, kterým Souček a spol. výtečně vstoupili do kvalifikace o EURO 2024.

Snová premiéra. Po třech minutách dát svůj první gól v áčku, to jsem si ani nevysnil, těší Tomáše ČvančaruVideo: Sport.cz

 
Článek

„Až po zápase jsem se dozvěděl, že jsem se stal nejrychlejším střelcem. Samozřejmě, je to příjemný. Byl to od Cufa super aut, jsem neuvěřitelně šťastný," řekl Krejčí v rozhovoru pro ČT Sport. Na jeho rekordně rychlou branku navázal záhy jeho spoluhráč z Letné, útočník Tomáš Čvančara. Na premiérový gól v reprezentaci při svém debutu nečekal ani tři minuty. Z jedné poslal do sítě perfektní centr Davida Juráska.

Říkal jsem Hložanovi, že rekordy trhá vždycky on, tak teď nějaký držím i já, je rád Ladislav KrejčíVideo: Sport.cz

„Naznačil jsem stoperovi náběh na zadní tyč, strhnul jsem to k přední. Juras mě viděl a dal mi skvělý centr," pochvaloval si Čvančara, kterého těšil snový začátek pátečního utkání.

„Vstoupili jsme do zápasu skvěle. Po druhém gólu jsme si říkali, že nesmíme polevit v koncentraci. Pokud by došlo k podcenění, kvalitní mužstvo jako Polsko by toho hned využilo," podotkl Čvančara, který si po utkání užil ovace vyprodaného Edenu.

Hřál ho pocit z výborně odvedené práce českého týmu a zároveň z výtečného vstupu do kvalifikace o EURO 2024. „Psalo se před utkáním, že Poláci jsou favoriti. Tři body ale máme my, je to obrovská euforie. U mě umocněná prvním gólem při prvním startu," doplnil Čvančara.

Reklama