Hlavní obsah

Hradec úspěšně táhl Chalupou. Je skvělé, že do toho naskočil a pomohl, liboval si Martinec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco liberecký gólman Jakub Neužil prožil smutnou premiéru v letošním play off, byť chytal parádně, pro hradeckého útočníka Matěje Chalupu byl první start ve čtvrtfinále s Libercem snový. Vstřelil vítězný gól znamenající mečbol v sérii.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva střelec branky Matěj Chalupa a Aleš Jergl z Hradce Králové se radují z gólu.

Článek

Ve 44. minutě se trefil na 2:1. S parťáky teď v sérii vede 3:1 na zápasy. V neděli budou Východočeši usilovat o to, aby na sever už cestovat nemuseli. „Jsem hlavně rád, že jsme vyhráli a udělali další bod," poznamenal Matěj Chalupa, který nastoupil v elitní formaci s Cingelem a Lvem. „Je skvělé, že do toho naskočil a pomohl týmu k vítězství," pochvaloval si tah Chalupou kouč Mountfieldu Tomáš Martinec.

Hned v první minutě si připsal asistenci při gólu Lalancetteho. „Přiznám se, že jsem ho ani neviděl. Hodil jsem mu puk do strany a šel jsem střídat. Sednul jsem si a bylo to 1:0," usmál se Chalupa, který na východ Čech přišel v lednu z Litvínova.

„Matěj Chalupa je dobrý hráč. V Hradci svou kariéru nakopl k výšinám a od nás se vlastně dostal až do zámoří. Ale jsem rád, že je zpátky u nás. Od té doby, co přišel, hraje dobře a daří se mu. Je produktivní. Máme teď soupisku dvaceti pěti hráčů a každý jeden z nich by si zasloužil play off hrát," pověděl spokojeně Martinec.

Jeho mužstvo zatím zvládá čtvrtfinále s Bílými Tygry bravurně. V celé sérii prohrávalo dohromady jen 97 vteřin, když pustilo soupeře do vedení v závěru prvního klání. Od té doby Východočeši na ledě dominují.

„Každý jeden hráč odvádí skvělou práci, kluci hrají týmově a na ledě teď zase nechali všechno. V závěru se ale vždycky začneme o výsledek bát. Uděláme nějaký hloupý faul. Liberec má zkušené mužstvo, dobrý tým a zatím nás za tohle trestá. Kluci vědí, že musí hrát na maximum svých možností, abychom Liberec porazili," podotkl Martinec. Hosté se na rozdíl od čtvrtka závěrečnému power play domácích ubránili.

„Jejich tlak byl na konci ale hodně velký. Naštěstí jsme to zvládli, Machy (Machovský) stejně jako ve čtvrtek chytal výborně. Jemu patří velký dík," vzkázal Chalupa opoře, která ve dvou duelech pod Ještědem pustila jen dva góly.

„Hlavně jsme hráli dobře v pěti dozadu i v pěti dopředu. Hráli jsme zodpovědně. Měli jsme sice menší výpadek, ale pohlídali si ho," konstatoval hradecký hrdina. Hokejisté Mountfieldu cítí, že v sérii mají více energie. „Oni už hráli předkolo, měli těžké zápasy s Plzní. Jak hrajeme hodně bruslivý hokej, můžou jim odejít síly. Na to se však nesmíme koukat, musíme se soustředit sami na sebe a v neděli to urvat," uzavřel Chalupa.

Reklama