Hlavní obsah

Krejčí si gól nepamatoval. Děkovačka na severní tribunu v Edenu? Poprvé a asi i naposledy, usmíval se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z pozice levého stopera se Ladislav Krejčí mladší zjevil po půlminutě před polskou brankou, perfektní hlavičkou využil aut od Vladimíra Coufala a poslal fotbalovou reprezentaci do vedení proti nejtěžšímu protivníkovi v kvalifikační skupině o postup na EURO. „Ani si ten gól nepamatuju, bylo to něco neuvěřitelného,“ líčil po konečné výhře 3:1 čerstvý střelec nejrychlejší branky v historii samostatného státu. Všechny tři trefy obstarali sparťané, takže byli králové Edenu? „Doufám, že to nenapíšete do titulků. Celý tým odvedl skvělou práci,“ culil se Krejčí.

Říkal jsem Hložanovi, že rekordy trhá vždycky on, tak teď nějaký držím i já, je rád Ladislav Krejčí Video: Sport.cz

 
Článek

Jak se stalo, že jste se z pozice stopera ocitl v první minutě před brankou soupeře a skóroval?

Mám takové návyky ze středního záložníka. Zkontroloval jsem si situaci a viděl jsem, že Holi (Tomáš Holeš) s Brábou (Jakubem Brabcem) jsou tam na Lewandowského. Já tam nikoho neměl, tak jsem si řekl, proč ne.

Byla to nacvičená situace?

Říkali jsme si, že dlouhé auty zkusíme využít, ovšem takhle na začátku šlo spíš o intuici. Emoce byly strašně silné. Ten gól si ani nepamatuju. Bylo to něco neuvěřitelného.

Navíc jste ve druhé půli perfektně odebral míč Robertu Lewandowskému. To byl pro vás taky skvělý moment, že?

Jo, bylo to na posledních chvíli. Chtěl jsem zahrát míč do autu, ale cítil jsem se v zápase fakt dobře. Bylo to fajn.

Snová premiéra. Po třech minutách dát svůj první gól v áčku, to jsem si ani nevysnil, těší Tomáše ČvančaruVideo: Sport.cz

Teď už si výhru nad Polskem uvědomujete?

Už ano. Ale ještě víc to přijde ve chvíli, kdy si přečtu zprávy od rodiny a kamarádů.

Poláci vypadali po dvou brankách zlomení. Cítil jste to na hřišti?

Když dostanete takhle rychle dva góly, nebude se vám hrát dobře. Splnili jsme úkol, že do toho vlétneme na sto procent a nedáme jim ani metr. Sklidili jsme za to góly.

A kromě vás se trefili i další hráči Sparty. Přenesli jste si do reprezentace pohodu, kterou momentálně v klubu oplýváte?

Určitě jsem rád, že formou, kterou máme, jsme mohli pomoct reprezentaci. Ale pomohl tomu každý hráč, my jsme jen byli v koncovce.

Navíc paradoxně pro vás v Edenu, kde to asi moc nemusíte.

Poprvé v životě a myslím, že i naposledy jsem dělal děkovačku na severní tribunu. Bylo to zajímavé, ale tohle je reprezentace, klubová rivalita jde stranou.

Dá se říct, že sparťané byli králové Edenu. Souhlasíte?

Doufám, že to nenapíšete do titulků (úsměv). Jak už jsem řekl, tým odvedl skvělou práci a my jsme byli v těch finálních situacích.

Je tenhle zápas pro vás i odměnou za to, že jste velkou část podzimu promarodil?

Beru to jako součást dlouhodobé cesty. Její součástí je, že už jsem čtyři roky ve Spartě. Soustředím se na to, jak pracuji. Ale to platí o všech v klubu a teď za to sklízíme ovoce. I v reprezentaci do toho dal každý sto procent.

Jak důležitá je pro vás výhra nad Polskem s ohledem na vývoj ve skupině?

Strašně. Všichni jsme si vědomi toho, že Polsko bude nejsilnější soupeř ve skupině. Jelikož šlo o první zápas, doufám, že nás to jen nakopne.

Reklama