Emirates budou poprvé létat s Airbusy A380 na Bali

25.03.2023 - Asie & Austrálie



Letecká společnost Emirates v pátek oznámila, že od 1. června nasadí na pravidelnou linku z Dubaje na Bali Airbusy A380. Společnost bude s tímto letounem létat poprvé nejenom na ostrov Bali, ale také do Indonésie vůbec.

Letouny Airbus A380 budou létat na jedné ze dvou denních linek Emirates na Bali. Konkrétně se bude jednat o linku EK368 odlétající z Dubaje ve 3:25 a na letišti Denpasar přistávající v 16:35 místního času. Zpáteční let EK369 pak bude odlétat z Bali v 19:40 a v Dubaji přistane v 00:45 dalšího dne. Druhý denní let bude stejně jako dosud zajišťován Boeingy 777-300ER.

„Bali je i nadále jednou z nejoblíbenějších turistických destinací v naší síti a jedním ze strategických trhů v jihovýchodní Asii. Premiéra letadla Emirates A380 v Indonésii tak podtrhuje náš dlouhodobý závazek vůči tamnímu cestovnímu ruchu. Těšíme se, že se nám podaří zvýšit příletovou dopravu na ostrov,“ uvedl Adnan Kazim, obchodní ředitel společnosti Emirates.

Emirates - Airbus A380 (foto: Emirates)

Faik Fahmi, prezident a ředitel společnosti PT. Angkasa Pura I provozující letiště Denpasar, řekl: „Pravidelný provoz A380 v Indonésii bude historickým okamžikem pro indonéské letectví a zároveň i pro společnost Angkasa Pura I. Linku Emirates A380, která bude spuštěna na začátku června, vítáme a jsme poctěni, že jsme prvním provozovatelem letiště v zemi, který bude pravidelné komerční lety tohoto letadla odbavovat.“

Airbusy A380 budou na Bali létat v konfiguraci pro 615 cestujících. V byznys třídě bude k dispozici 58 plně polohovatelných sedadel a dalších 557 míst bude v ekonomické třídě. Palubní občerstvení nabídne cestujícím také řadu indonéských jídel.

Společnost Emirates zahájila pravidelnou linku na Bali v roce 2015. Denní spojení tehdy doplnilo linku do hlavního města Jakarty, které bylo otevřeno v roce 1992. V současnosti dubajský dopravce vypravuje na obě indonéská letiště celkem 28 letů týdně. Díky partnerským smlouvám s místními leteckými společnostmi Garuda Indonesia a Batik Air nabízí Emirates také návazné spojení do dalších 29 indonéských měst.

Témata