Hlavní obsah

Kamarádi i rivalové s neutrální zónou v Brně. Teď vedle sebe Krejčí a Jurásek zářili v reprezentaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strávili důležitou část svého fotbalového mládí ve Zbrojovce Brno, kariéra je oba nakonec zavedla do hlavního města. Každého však na jiný břeh řeky. Zatímco stoper či defenzivní záložník Ladislav Krejčí mladší je kapitánem Sparty, David Jurásek brázdí ve Slavii postranní čáru z pozice levého obránce. Teď se potkali na jednom hřišti i v seniorské reprezentaci.

Říkal jsem Hložanovi, že rekordy trhá vždycky on, tak teď nějaký držím i já, je rád Ladislav Krejčí Video: Sport.cz

 
Článek

Proti Polsku rozhodně nebyli na trávníku jen do počtu. Třiadvacetiletý Krejčí odšpuntoval kvalifikaci o EURO 2024 gólem hned v první minutě, o rok mladší Jurásek se nenechal zahanbit a o několik desítek sekund později asistoval u trefy Tomáše Čvančary.

Během duelu se potkávali často, kooperovali spolu na levé straně. Krejčí jako jeden ze tří stoperů, Jurásek na pozici wing-backa. „Spolupracovalo se mi s ním skvěle. Komunikovali jsme spolu bez problémů. Klobouk dolů před ním, v prvním startu předvedl skvělý výkon. Jednoznačně vnímám jeho progres," chválil Krejí parťáka, který zaznamenal v pátek v Edenu svůj seniorský reprezentační debut.

Všichni mě chválili, těší Davida Juráska. Tento zápas je zatím nejvíc v mé kariéřeVideo: Sport.cz

A jaký je vztah obou mladíků mimo stadion? „Sice je to slávista, ale známe se ze Zbrojovky. Trávíme spolu občas čas v Brně, známe se z dřívějška," prozradil Krejčí. „Máme neutrální zónu v Brně, kde se potkáme s dalšíma klukama, máme společné kamarády," doplnil ho o pár minut později Jurásek.

Navíc národní tým je úplně něco jiného než klubové dění. „Tahle rivalita se zde neřeší. Samozřejmě se třeba popíchneme na hotelu, v zápase jsme ale spoluhráči a kamarádi. Rozebrat to můžeme třeba teď," popisoval před novináři Jurásek. „Na hřišti jsme si vyhověli, hodně jsme na sebe mluvili," mluvil dál o spolupráci s Krejčím.

„V Praze během sezony si nic nedarujeme, teď ale nejsme v klubu," dodal na závěr rázně. S celým národním týmem je teď čeká cesta do Moldavska na pondělní pokračování kvalifikace. Po návratu přijde návrat do ligových kolejí a bude pokračovat bitva o titul.

Sparta a Slavia mají šest kol před koncem základní části shodně 54 bodů a jestli se Plzeň rapidně nezlepší, rozdají si to o prvenství právě pražští rivalové. Pokud se nestane nic neočekávaného, čekají Juráska s Krejčím dvě veledůležité vzájemné konfrontace. První už 15. dubna na Letné, druhá podle umístění v nadstavbě.

Reklama