„Řekl bych, že v prvním poločase jsme si zasloužili dát branku, protože jsme byli aktivní a měli jsme spoustu příležitostí. Za první poločas jsme si gól určitě zasloužili, ale bohužel to nevyšlo,“ uvedl obránce Pardubic, který nastoupil ve středu obrany s klubovým parťákem Robinem Hranáčem.

„Belgie do druhého poločasu vyměnila celou jedenáctku a bylo to znát, protože byli rychlejší. A po vyloučení byli ještě více na míči. Určitě je to hodně cenná remíza s kvalitním soupeřem,“ pokračoval Vlček v hodnocení úvodního březnového přípravného zápasu jednadvacítky v rámci soustředění ve Španělsku.

Česko U21 - Belgie U21 0:0 (24. 3. 2023)

Stejně jako ostatní hráči či trenér Jan Suchopárek, i Tomáš Vlček si pochvaloval aktivní hru mužstva. „Říkali jsme si, že na ně vlétneme hned od začátku, což se povedlo. Věděli jsme, že jsou skvělí kombinačně, ale zároveň i to, že při rozehrávce dokážou dělat chyby, takže jsme se snažili napadat vysoko a dostávat se do zakončení, což se nám dařilo.“

České mužstvo v tréninkovém centru Pinatar odehraje druhé utkání v pondělí 27. března proti Nizozemsku, dalšímu účastníkovi evropského šampionátu, který je na programu v červnu tohoto roku.

„Byl to velice náročný zápas. Jak pro nás v obraně, tak pro celé mužstvo, ale jsem přesvědčený, že jsme to zvládli,“ pokračoval Vlček.

Celé jeho hodnocení zápasu najdete na YouTube kanálu české reprezentace. Pondělní utkání s Nizozemskem začíná ve 14:00 a přímým přenosem jej bude vysílat ČT sport.