Hlavní obsah

Ani rodičům neřekl, že bude v základu. Užívám si to, hlásí spokojeně Jurásek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snový debut, snový start. Dvaadvacetiletý levý obránce Slavie David Jurásek na svůj první start v seniorské fotbalové reprezentaci rozhodně nezapomene. Na výhře na úvod kvalifikace o EURO 2024 3:1 nad Polskem se podílel výborným výkonem a navrch jednou asistencí. Navíc v domácím prostředí.

Všichni mě chválili, těší Davida Juráska. Tento zápas je zatím nejvíc v mé kariéřeVideo: Sport.cz

 
Článek

Už vnímáte, jak se týmu i vám zápas povedl?

Ještě to trochu vstřebávám, ale už si spíš užívám. Podařilo se nám porazit Poláky a ještě jsem podal dobrý výkon. Před zápasem jsem nebyl vůbec nervózní. Pomohli hodně kluci v kabině, je tam hodně zkušených borců.

Hodně se před utkáním mluvilo, že byste mohl naskočit v základu. Vnímal jste to?

Už od středy jsem věděl, že budu hrát. Od té doby jsem to nevnímal a neřekl o ani rodičům, abych byl v klidu. Nechal jsem vše co nejvíc stranou.

Asistoval jste na gól Tomáši Čvančarovi, rozjel gólovou akci pro Jana Kuchtu a za vámi hrál Ladislav Krejčí. Co říci ke spolupráci se sparťany?

Tahle rivalita se zde neřeší. Samozřejmě se třeba popíchneme na hotelu, v zápase jsme ale spoluhráči a kamarádi. Rozebrat to můžeme třeba teď.

Ladislav Krejčí zmiňoval, že jste jinak přátelé, co se znají z Brna.

Máme neutrální zónu v Brně, kde se potkáme s dalšíma klukama, máme společné kamarády. V Praze během sezony si nic nedarujeme, teď ale nejsme v klubu. Na hřišti jsme si vyhověli, hodně jsme na sebe mluvili.

Je výhra sladší, když přišla doma v Edenu?

Samozřejmě hřiště znám, celý stadion mám rád. K tomu přišlo hodně fanoušků, což také hodně pomohlo.

Poláci s vámi měli velké problémy, dokonce došlo k roztržení dresu.

Ano, musel jsem se celkem brzy převlékat. Soupeři faulovali a je pak na rozhodčím, že to nepotrestal žlutou kartou. Bylo to ale hlavně o týmovém výkonu. Máme se od čeho odpíchnout a musíme navázat v dalším utkání.

Jak moc vám pomohlo vedení 2:0 už ve 3. minutě?

Takhle dva rychlé góly jsem asi nezažil. Když celý zápas hrajete s náskokem, jde to o dost lépe. Pak nám stačilo hrát poctivě dozadu, což se dařilo. Z tohoto pohledu dobrý výkon.

Jak se vyvarovat komplikacím v pondělním klání v Moldavsku?

Tři body jsou jasný cíl. Mužstvo je složené ze zkušených borců, problém s nastavením by neměl být. Všichni si uvědomují, o co se hraje. Poletíme uvolněnější, ale jak se pískne do píšťalky, musíme šlapat stejně jako dnes.

Má kabina se šesti nováčky mladistvý náboj?

Jsem nový, takže nevím, jaká energie zde byla předtím. Ale v kabině si vše sedlo, stejně tak mimo ni a všichni jsou v pohodě.

Reklama