Zamíří Lewis Hamilton do Red Bullu? Šéf týmu Horner promluvil o spekulacích

Sedmkrát získal titul mistra světa a patří mezi nejúspěšnější jezdce historie Formule 1. Přesto se v posledních sezónách britský závodník Lewis Hamilton trápí a spekuluje se o jeho přesunu.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 a 2020. Anglický jezdec Lewis Hamilton v kariéře dokázal hned sedmkrát triumfovat v celkovém pořadí Formule 1 a zařadil se mezi historické legendy organizace. Posledních šest titulů získal v barvách Mercedes-AMG, přesto by po deseti letech mohl svou stáj opustit. Německý gigant totiž v uplynulém ročníku nedokázal sestavit konkurenceschopné auto na rozdíl od svých rivalů z Red Bullu a Mercedesu.

Hamilton za svými soupeři dlouho zaostával a v celkovém pořadí skončil až na šesté příčce bez vyhraného závodu v sezóně. Po letošních Grand Prix Bahrajnu a Saúdské Arábie se navíc zdá, že dostatečné zlepšení stále nepřichází. Mercedes opět nevstoupil do ročníku s vozem, který by se dokázal rovnat největším rivalům. Selhání v oblasti tvorby vozu přiznal před několika dny pro The Guardian i šéf týmu Toto Wolff.

iZdroj fotografie: Formula 1

Pokud chce Lewis vyhrát další šampionát, musí si být jistý, že má takové auto, se kterým je schopen vítězit,“ prohlásil Wolff s tím, že si dokáže představit odchod anglického jezdce. „Pokud nedokážeme prokázat, že jsme schopni mu vůz v příštích letech poskytnout, bude se muset poohlédnout jinde. Nemyslím si, že to v této fázi dělá, ale nebudu mu mít za zlé, pokud se to za rok nebo za dva stane,“ uvedl otevřeně.

Horner: Nedokážu si to představit

V případě, že by se Hamilton skutečně rozhodl Mercedes opustit, nabízejí se hned dvě varianty. První z nich je přesun do Ferrari, druhou pak angažmá v barvách úhlavního rivala z Red Bullu. Šéf britského týmu Christian Horner však přiznává, že šance získat anglického jezdce jej neláká. „To, čeho Lewis ve Formuli 1 dosáhl, nemá obdoby, ale jsme velmi spokojeni s jezdci, které máme,“ uvedl Horner pro Sky Sports F1.

Jsou odhodlaní jako dvojice, a to nejen pro tuto, ale i pro příští sezónu. Takže si nedokážu představit, kde bychom byli schopni Lewise zařadit a jak jej přizpůsobit,“ dodává s tím, že spekulace jsou podle něj důsledkem současné špatné formy Mercedesu. Ta se ale podle Hornera může brzy změnit. „Ale jsem si jistý, že Mercedes své problémy vyřeší, a my ho rozhodně ještě neodepisujeme,“ zakončil.

Měl by Lewis Hamilton opustit Mercedes v případě, že německá stáj nesestaví konkurenceschopný vůz?

Diskuze Vstoupit do diskuze
77 lidí právě čte
Autor článku

Tobiáš Cimrman

Zobrazit další články