Jedinečný dezert, který budete mít hotový během chvilky

Chcete sobě a svým blízkým připravit jedinečný dezert, nad kterým nebudete muset stát celé hodiny? Tyto dva jedinečné recepty vám s tím pomohou. Dezert si můžete připravit jako čokoládovou roládu nebo klasickou tabulku čokolády podle toho, jakou formu máte doma po ruce. Potřebovat budete jen pár surovin a silikonovou formu v jakémkoli tvaru.

Recept z tmavé čokolády

Jestli máte rádi hořkou čokoládu, tohle vám bude chutnat. Na výrobu potřebujete jen 380 ml kondenzovaného mléka, 100 gramů hořké čokolády, 10 gramů másla a 100 gramů vlašských ořechů. Do směsi ale můžete přidat i sušené ovoce. Za stálého míchání na mírném ohni zahřejte kondenzované mléko a přidejte do něj čokoládu rozlámanou na kousky.

https://smakdnia.pl/

Pokračujte v zahřívání a míchejte, dokud nebude čokoláda dokonale rozpuštěná. Do horké hmoty přidejte máslo. Poté přidejte celé nebo nasekané vlašské ořechy (nebo sušené ovoce dle vlastního výběru) a důkladně promíchejte. Oříšky musí být čokoládou obalené.

Čtěte také: Recept na ty nejlepší langoše se sýrem a česnekem

https://smakdnia.pl/

Tuto hmotu přeneste do silikonové formy nebo z ní vytvarujte váleček na pečicím papíru.

https://smakdnia.pl/

Vložte do lednice a nechte ztuhnout.

https://smakdnia.pl/

Recept z bílé čokolády

Druhá verze receptu je ideální pro milovníky bílé čokolády. Potřebovat budete 380 ml kondenzovaného mléka, 140 gramů bílé čokolády, 140 gramů vlašských ořechů a 60 gramů sušených třešní. Můžete zvolit i jiné ovoce a vytvořit si jedinečnou příchuť čokolády. Způsob přípravy je úplně stejný jako u předchozí varianty.

https://smakdnia.pl/

Vše smíchejte dohromady a vložte do silikonové formy nebo na pečicí papír.

https://smakdnia.pl/

Vložte do lednice a nechte důkladně ztuhnout.

https://smakdnia.pl/

Velkou výhodou těchto receptů je fakt, že s nimi můžete hodně experimentovat. Není nic jednoduššího, než vždy zvolit jiné sušené ovoce a zkoušet, se kterým bude čokoláda chutnat nejlépe. Zapojte do výroby také děti a nechte je vybírat nové příchutě. Přejeme dobrou chuť a hodně zábavy!

Zdroj: smakdnia.pl/