Jeho rodičia si nemysleli, že je to vážne. Keď potom uvidia farbu pokožky dieťaťa, spanikária!

Rodičia nechceli reagovať prehnane. Neskôr sa ukázalo, že to bola chyba…

Austrálsky pár Josh Roberts a Katelyn Galea boli spolu šťastní a pripravení na ďalší krok. Tá radosť bola neopísateľná, keď Katelyn konečne otehotnela a v júli 2016 porodila ich syna Archieho. Malý slnečný lúč sa okamžite stal prvou prioritou páru a nie je prekvapujúce, že mali obavy, keď ich syn náhle vážne ochorel, mal len  päť mesiacov. Nechceli však reagovať prehnane – niečo, čo sa neskôr ukázalo ako veľká chyba.

Archieho pediater si pôvodne myslel, že ide o neškodnú infekciu ucha. Krátko nato sa Archieho pery začali zafarbovať: z ružovej sa zmenili na nezdravo šedú. Potom Katelyn a Josh odviezli svojho syna do najbližšej nemocnice. S každou minútou sa Archieho tvár viac a viac zafarbovala. Mladý pár sa obával, že nestihnú prísť do nemocnice včas, no po 40 minútach sa im to konečne podarilo.

A bolo to na poslednú chvíľu. Šedofialová farba sa rozšírila po celom tele. Laboratórne testy ukázali, že Archie mal smrteľnú meningokokovú infekciu. Infekcia postihuje celé telo.

5-mesačný Archie musel zostať v nemocnici niekoľko mesiacov. Tam ho kŕmili hadičkou a napojili na ventilátor, zatiaľ čo lekári bojovali o jeho život. Potreboval krvné transfúzie a musel sa liečiť antibiotikami.

S cieľom získať peniaze na náklady na liečbu začali rodičia online zbierku. Vďaka štedrým ľuďom z celého sveta a vynikajúcemu úsiliu lekárov je teraz Archie opäť v poriadku a čoskoro môže ísť domov z nemocnice.

Každý deň vyzerá zdravšie. Jeho otec Josh napísal na Facebooku tieto dojemné slová:

„Meningokok. Prešiel si po mojom synovi ako buldozér, ale on ťa zvíťazil. Meningokok. Našiel si svojho víťaza v Archiem a on z toho všetkého vyjde so širokým úsmevom na tvári.“

A jeho otec mal našťastie pravdu. Nie je koniec, ale lekári tvrdia, že Archie sa úplne uzdraví. Teraz už rodina môže začať žiť  nový život bez starostí a zdieľa svoj príbeh s ostatnými ľuďmi, aby zvýšili povedomie o tejto nebezpečnej infekcii.

Čo si o tom myslíte? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*