Lukáši, jaká máte očekávání od druhého přípravného utkání s Nizozemskem?

Je to v podstatě generálka před Eurem, takže jsme si říkali, že se to pokusíme zvládnout jako proti Belgii. Chceme znovu hrát aktivně. Nizozemsko bude ještě lepší a těžší soupeř než Belgie, takže bude i otázka toho, jak to zvládneme, pokud budeme hrát delší dobu bez míče. Musíme být také hodně trpěliví.

V sobotu jste měli možnost sledovat zápas Holandsko – Norsko, co jste na nizozemský tým říkali?

Byli jsme se podívat v podstatě celý tým. Jsou to hráči, kteří hrají v nejvyšších soutěžích. Je tam i hráč pravidelně hrající Premier League za Leeds. Všichni hráči hrají v obrovské rychlosti a intenzitě. A bude jen na nás, jak to zvládneme.

Není to trochu divné hrát generálku tři měsíce před turnajem?

Spíš se to asi jen tak označuje. Bereme to tak, že každý zápas je pro nás příprava na ten turnaj bez ohledu na to, jak daleko to je. Je to samozřejmě dlouhá doba před turnajem, ale všechny ty týmy to mají stejně.

Česko U21 - trénink (26. 3. 2023)

V listopadu nebyla jednadvacítka z různých důvodů kompletní. Na tomto srazu také kompletní nejste. Někteří hráči chybí kvůli zranění, někteří jsou v áčku. Jaké to je, když nejste jako mužstvo pořádně pohromadě? I třeba s ohledem na červnový turnaj, kde mužstvo může být zase jiné...

Samozřejmě na turnaji může mužstvo vypadat úplně jinak. Jak kvůli zraněním nebo kvůli tomu, že někteří kluci jsou nyní v A týmu. Jádro týmu se známe, teď máme v kádru ve Španělsku i nové hráče, takže je dobré, že se všichni ještě více poznáme. Ale nevidím v tom žádný problém. Pro ty, kteří tu nyní chybí, nebude problém se do týmu začlenit zase zpátky. 

Určitě jste sledovali zápas A týmu proti Polsku, kde se dařilo Davidovi Juráskovi a Tomášovi Čvančarovi, kteří zažili premiéru. Co jste na jejich výkony říkali?

Dívali jsme se všichni, kluci hráli výborně. Víme, že jsou oba dobří a je jen fajn, že se jim to povedlo. Pro nás ostatní je to zároveň povzbuzení do budoucna, že se to může povést komukoliv.