Filip Hronek je konečně fit. Ve Vancouveru dostává od trenéra obří porci minut

Český obránce má za sebou první dva zápasy v dresu Canucks. V obou slavil s týmem vítězství. Jak prožívá Filip Hronek působení ve Vancouveru?

i Zdroj fotografie: Vancouver Canucks
                   

Po trejdu strávil více než tři týdny na marodce. Nyní už je Filip Hronek fit a má za sebou první dva zápasy v dresu Vancouveru. V premiéře ofenzivního beka Canucks sfoukli San Jose 7:2. Cítil jsem se výborně, navíc jsme to jako tým zvládli velice dobře, z toho mám radost. Byla to pro mě hodně pozitivní premiéra,“ řekl po utkání Hronek. Proti Sharks dostal od trenéra pořádnou porci minut. Rodák z Hradce Králové nastoupil v elitní obraně s Ethanem Bearem a na ledě strávil dohromady 24 minut a 25 vteřin.

Tocchet: Filip si vyhoví s kýmkoliv

„Odehrál dobré utkání. Rozhodoval se rychle a správně. Nebylo pro něj snadné do toho naskočit po třech týdnech. Ale myslím, že to zvládl opravdu dobře,“ chválil českého beka kouč Rick Tocchet a ocenil Hronkovu variabilitu. „Filip je typem hráče, který si dokáže vyhovět s kýmkoliv. To je pro nás velice důležité, že ho můžeme využít v různých rolích,“ dodal trenér Vancouveru.

iZdroj fotografie: Vancouver Canucks

Pětadvacetiletý Filip Hronek si v premiéře za Canucks zahrál vydatnou porci času v přesilovkách. „Od trenéra jsem dostal spoustu prostoru, toho si vážím. Ze začátku mi chvilku trvalo, než jsem se rozkoukal, ale pak už to myslím bylo dobré. Pomohlo mi, že už mám v NHL něco za sebou, takže jsem nebyl vůbec nervózní,“ poukázal Hronek. K vítězství pomohl Vancouveru i ve druhém utkání. Na ledě Dallasu vyhrály kosatky 3:1.

Filip Hronek téměř neslezl z ledu

A tentokrát dostal na ledě ještě větší prostor. Odehrál celkem 26 minut a 37 vteřin a připsal si asistenci u vítězného gólu Boesera. V početních výhodách spolu s Quinnem Hughesem téměř neslezli z ledu. Vancouver strávil v tomto duelu v přesilovce 4:48 min. a Hronek s Hughesem z tohoto času chyběli jen 36 vteřin. Z toho jasně vyplývá, jakou má český obránce nyní ve Vancouveru pozici.

Prospěla Hronkovi výměna do Vancouveru?

Diskuze Vstoupit do diskuze
126 lidí právě čte
Autor článku

Jan Vildmon

Zobrazit další články