Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pohonné hmoty v kraji potichu zlevňují. Motoristé ušetří haléře

Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic Karlovarského kraje prodává v průměru za 36,71 Kč, před týdnem byl o 27 haléřů dražší. O 84 haléřů na litru zlevnila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 34,72 Kč. Podle údajů společnosti CCS, která ceny sleduje, je benzin o 7,30 koruny na litru levnější než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 11,65 Kč na litru více.

Nejlevnější benzin v kraji prodávají na Chebsku, kde litr v průměru stojí 36,53 Kč. Nejméně platí za naftu motoristé na Karlovarsku, litr tam prodávají průměrně za 34,71 Kč. Nejvíc platí za benzin motoristé na Karlovarsku, kde za litr zaplatí průměrně 36,86 Kč. Nafta je v kraji nejdražší na Chebsku a Sokolovsku, litr se tam prodává průměrně za 34,73 Kč.

Průměrná cena benzinu Natural 95 v celé ČR je 37,04 Kč za litr, u nafty 35,27 Kč. Nejlevnější benzin natankují řidiči v Královéhradeckém kraji, kde je litr v průměru za 36,64 Kč. Nafta je nejlevnější v Jihočeském kraji, litr tam prodávají průměrně za 34,58 Kč. Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 38,38 Kč. Nafta se tam tankuje za 37,42 Kč za litr.

V sousedním Německu se podle údajů serveru benzinpreis-aktuell.de prodává srovnatelný typ benzinu v přepočtu průměrně za 42,76 koruny. Za naftu zaplatí řidiči v přepočtu průměrně 40,32 koruny.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Tank Ono

Štítky Tankování, Karlovarský, Kraj, Benzín, Nafta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohonné hmoty v kraji potichu zlevňují. Motoristé ušetří haléře  |  Byznys  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.