Virgin Atlantic a Korean Air se dohodly na code-sharingu

26.03.2023 - Evropa



Letecká společnost Virgin Atlantic Airways oznámila uzavření dohody o code-sharingu s Korean Air. Britský dopravce je od tohoto měsíce členem aliance SkyTeam, jihokorejský Korean Air je zákládajícím členem této aliance, takže spolupráce obou aerolinií je logická. Dohoda by měla přinést cestujícím větší možnosti letů v síti obou společností.

(foto: Virgin Atlantic Airways)

První fáze dohody, která vstoupila v platnost se začátkem letního letového řádu, přinese zavedení kódu Virgin Atlantic na lince Korean Air do Londýna. Od května budou moci cestující přestoupit na letišti Inčchon na návazné lety Korean Air do destinací v Austrálii, na Novém Zélandu a ve Vietnamu. Od června pak dojde k rozšíření sdílených letů ze Soulu o linky do Hongkongu a v Japonsku. Díky code-sharingu posílí Virgin Atlantic svou pozici na Dálném východě.

Vedle toho se vstupem Virgin Atlantic do SkyTeamu mohou cestující britské společnosti využívat výhod členství. Jedná se například o načítání mil za lety s jinými členskými aeroliniemi, statusoví pasažéři mohou využít vstup do letištních salonku aliančních členů apod.

V rámci schválení převzetí Asiana Airlines společností Korean Air britské úřady rozhodly, že Virgin Atlantic bude moci vstoupit na linku Londýn - Soul. Lety však mohou být zahájeny nejdříve poté, co Korean Air dokončí převzetí. Korean Air podle stanovených podmínek má poskytnout britskému dopravci sloty na letištích Heathrow a Inčchon.

Témata