Císařská vinice

Přes 2000 bytů za 16 miliard. Staronový developer se zaměří i na nájemní bydlení

Developer JRD Real Estate, který ve skupině JRD vznikl sloučením firem JRD Development a JRD Land, připravuje v Česku 2200 bytů. Projekty jsou v různých fázích rozpracovanosti, jejich budoucí výnosová hodnota má dosáhnout 16 miliard korun.

Skupina uvedla, že aktuálně doprodává, dokončuje nebo připravuje rezidenční projekty v hlavním městě, a to Green Port Strašnice v Praze 10, Bohdalecké kvarteto v Praze 4, Císařskou vinici v Praze 5 či Vital Kamýk v Praze 12. Další chystá například v Měcholupech, Štěrboholech, Malešicích a Hloubětíně.

„V nejbližším období pak představíme projekt horských apartmánů, které budou vhodné nejen pro osobní rekreaci, ale také na pronájem jako investiční příležitost,“ uvedla generální ředitelka JRD Real Estate Alexandra Tomášková.

JRD v budoucnu plánuje podobně jako ostatní developeři i vstup do nájemního bydlení. Je to jedním z našich dlouhodobých záměrů, uvedla Tomášková. Dodala, že společnost proto založila samostatnou divizi JRD Invest, která část bytů z portfolia zpřístupní formou nájmu.

Skupina uvedla, že ke spojení JRD Development a JRD Land přistoupila z důvodu maximálního využití synergií obou společností. „Naplňujeme jeden z našich strategických cílů, a to rozvoj velkých územních celků v konceptu udržitelného stavitelství. V této souvislosti pracujeme například na vytvoření konceptu tzv. JRD carbon zero smart city a přiblížení k uhlíkové neutralitě,“ řekla Tomášková.

red