ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 21356 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Vychází rozsáhlý výběr tvorby Michala Pavlíčka na čtyřalbu Faces

0 jsk 27.3.2023

Michal Pavlíček rekapituluje svoji dosavadní rockovou a popovou tvorbu na rozsáhlém výběru s titulem Faces. Čtyřalbová kompilace vychází na CD v rozšířené podobě, Faces Extended. 4LP se objeví v rozsahu upraveném pro vinylovou stopáž v následujících týdnech.

Komplet Faces je rozsáhlý výběr rockových a popových skladeb a vykresluje Pavlíčka jako autora i kytaristu s nezaměnitelným rukopisem. Dvě z částí jsou věnované Pražskému výběru a Stromboli a dvě jeho sólové tvorbě a jeho písním pro BSP, Moniku Načevu, Zuzanu Michnovou, Big Heads, Trio a cyklus Na Kloboučku.

„Hudba je pro mě ve své kráse a barevnosti obzor bez hranic. Proplouval jsem různými styly i fúzemi a vytvářel jsme si svou vlastní tvář. I když je moje tvorba stylově košatá, spojuje ji feeling a výraz, a to nejen hudební, ale i vizuální. Od svých prvních doteků s kytarou někdy v patnácti letech až do současnosti se v extázi při hraní tvářím stejně. Mám takový svůj škleb, a právě proto jsem nazval toto čtyřalbum Faces a můj kamarád Michal Baumbruck vybral z těchto různých období fotky na obal,“ říká samotný protagonista.

Michalu Pavlíčkovi se na kompilaci podařilo přehledným způsobem zkombinovat zpívané a instrumentální skladby a studiové a živé nahrávky. Některé ze nich vycházejí ve stávající podobě poprvé.

„Jsem moc rád, že jsem se během své dráhy mohl potkat se spoustou přátel-muzikantů a mohl se s nimi dělit o to jedinečné kouzlo hudby a prožívat nářez, když to tam člověk dává. Jsem taky velmi rád, že jsem měl to štěstí, a že si má hudba a hraní na kytaru našly své posluchače. Tato kompilace je takové ala best of a zobrazuje silné momenty této mé cesty. Na Faces jsem vybral hodně živých nahrávek a objevují se na ní i některé dosud nezveřejněné z koncertů Pražského Výběru a Stromboli z roku 2022. Na zapomenutém hard disku z dávných dob jsem vyšťoural i záznam koncertu Big Heads z devadesátek, které jsem na kompilaci také s radostí zařadil,“ vysvětluje Pavlíček.

(foto: Roman Černý)