MojAndroid

Je to len pomerne nedávno, kedy spoločnosť OPPO oficiálne vstúpila na slovenský trh. Stalo sa tak v lete roku 2021. Dočkali sme sa aj jedného vlajkového modelu – OPPO Find X5 Pro. Teraz to vyzerá, že sa situácia úplne otočila a výrobca je na odchode z Európy.

Podľa najnovších informácií sa jeden z najväčších svetových výrobcov smartfónov chystá opustiť významné európske trhy, ako napríklad Nemecko, Spojené kráľovstvo, Francúzsko a Holandsko. Či sa toto rozhodnutie týka aj ďalších trhov, vrátane Slovenska, zatiaľ nevieme.

OPPO Find N2 Flip
OPPO Find N2 Flip | Zdroj: Tomáš Kanálik

Odchod OPPO by mal byť spojený aj s odchodom podznačiek tejto spoločnosti, ktorých určite nie je málo. Najdôležitejšie z nich sú OnePlus a Realme, ktorým sa celkom dobre darí aj na Slovensku.

OnePlus zostáva

Spoločnosť OnePlus sa pre Android Authority už stihla aj vyjadriť k zverejneným informáciám a hovorí, že z Európy ani Spojeného kráľovstva neodíde. Investície v Európe budú pokračovať a výrobca prinesie množstvo ďalších zaujímavých produktov.

OPPO odchod nepotvrdilo, no ani nevyvrátilo

V oficiálnom vyjadrení spoločnosti OPPO sa píše, že firma začala rok 2023 v Európe veľmi dobre, najmä príchodom smartfónu OPPO Find N2 Flip. A že sa bude zameriavať na to, aby naplnila očakávania používateľov. Avšak na konkrétnu otázku, či OPPO zostáva v Európe, odpoveď nezaznela.

Odíde OPPO zo Slovenska?

“OPPO je stabilnou zavedenou značkou na slovenskom trhu, kde neustále dodáva vynikajúce produkty a ich úspech je založený na kvalitných vzťahoch, ktoré má v pláne rozvíjať a rozhodne neplánuje sloventký trh opustiť.”

Náš tip
Čínske aplikácie špehovali používateľov, Google ich preto vymazal z Obchodu Play
30.3.2023

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+