Slavkov otevírá brány. Město zažije přes stovku akcí. Zazáří i Johny Depp

TZ Slavkov u Brna

Barokní areál ve Slavkově u Brna se připravuje na další vlnu akcí a velkých koncertů.

Zámek Slavkov – Austerlitz otevírá již tuto sobotu (25. března). Návštěvníky chce přilákat nejen na zvučná jména světových i tuzemských interpretů. Na své si přijdou i rodiče s dětmi nebo milovníci historie. Slavná památka i letos nabízí novinky v podobě textilních tapet nebo vzdělávacích i zábavných her nejen pro děti. Až do srpna se také mohou velcí i malí vyřádit v dílně plné kostiček a modelů z jedné z největší české sbírky slavné stavebnice LEGO®.

V areálu našeho zámku se v letošní sezóně uskuteční přes sto akcí, svatebních obřadů a speciálních prohlídek. Připravujeme se na návštěvu tisíců lidí na trzích, koncertech se jmény jako Marek Ztracený, Kryštof, Deep Purple či Hollywood Vampires v čele s Johhny Deppem nebo houslistou Davidem Garrettem. Chybět nebudou ani tradiční akce jako největší sraz historických aut a motorek Veteranfest a prosincové napoleonské akce připomínající Bitvu u Slavkova. Po loňském úspěchu se do kalendáře již napevno vepsal festival jídla a řemesel To nejlepší z Moravy, na němž představíme moravské tradice,“ uvedla ředitelka zámku Slavkov – Austerlitz Eva Oubělická.

Ale nejsou to jen akce pro tisíce lidí, na které chce památka lákat. Novinky a atraktivní programy čekají na návštěvníky také uvnitř zámku. Děti se můžou stát detektivy oblečenými do zámeckých šatů, milovníci historie zase mohou obdivovat nově instalované historizující tapety. Do severního křídla se zase po několika letech vrátila vzácná kůže ledního medvěda. Využité jsou také podzemní prostory, v nichž je v provozu expozice Právo útrpné.

V zámeckém parku zase můžou absolvovat poznávací hru odkrývající tajemství nově renovovaných soch. Na své si přijdou i ti, kteří si chtějí park užít „po francouzsku“. Na infocentru si za symbolickou cenu můžou zapůjčit pétanque nebo jinou sportovní potřebu. 

Do výstavních prostor se zase vrátila unikátních putovní výstava exponátů sestavených z kostiček stavebnic LEGO®. Rodiče i děti si mohou prohlédnout, co všechno může vzniknout správným poskládáním kostiček – budovy, stroje, města. Součástí výstavy je rovněž dílnička, kde si děti mohou něco poskládat dle vlastních představ.

Vlastníkem památky je město Slavkov u Brna, které v minulých letech dokončilo hned několik významných investičních akcí. Vstup do prohlídkových a koncertních sálů je díky výtahu bezbariérový. V parku září replika původního čínského altánu nebo 46 zrenovovaných barokních soch. Do rozlehlého areálu přibyly desítky laviček, ve spodní části vzniklo dětské hřiště. Procházku si můžete zpestřit poznáváním staletých nebo vzácných stromů. „Letos se chystáme opravit původní hrobku nejslavnějšího majitele zámku, kancléře čtyř habsburských císařů, Václava Antonína Kounice,“ přiblížil starosta města Michal Boudný.

Kdy má zámek Slavkov – Austerlitz otevřeno?

Od 25. března do 10. prosince 2023 vždy v čase 9.00 – 17.00

Březen – květen
každý den kromě pondělí

Červen – září
denně

Září – říjen
každý den kromě pondělí 9.00 – 17.00

Listopad – prosinec
sobota, neděle

 

 

Vstupné

Historické sály, Šifra pana knížete, Právo útrpné
180,- / 150,- (plné / snížené vstupné)

Historické salonky, výstava Svět kostiček
150,- / 120,- (plné / snížené vstupné)

Top akce 2023

29. 4.              To nejlepší z Moravy
13. 5.               Marek Ztracený
26. – 27. 5.    Dny Slavkova
10. 6.              Bezvafest – rodinný festival
24.6                Veteranfest
15. – 16. 7.     Slavkov Open 2023 – Deep Purple, Hollywood Vampires
29.7.               Den princezen a rytířů
1.8 – 9. 8.       Letní filmový festival
11. 8.               David Garett
12. 8.               Slavkov žije – hudební festival (Pokáč)
8. 9.                Kryštof a cimbálová muzika Grajcar
15. – 17. 9.     Čokofest
23. 9.              Václavský jarmark. Festival planet.
2. 12.               Tenkrát ve Slavkově 1805, napoleonské akce

 

 

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy