Norse Atlantic Airways zahájil transatlantické lety z Paříže

27.03.2023 - Evropa



Letecká společnost Norse Atlantic Airways dnes slavnostně zahájila lety z pařížského letiště Charlese de Gaulla do New Yorku-JFK. Nové spojení je provozováno denně letadly Boeing 787-9. Jedná se o první linku této norské aerolinie z francouzské metropole.

(foto: Norse Atlantic Airways)

Norse Atlantic oznámil vstup na francouzský trh loni na podzim. Paříž je jedním z evropským městem, ze kterého bude tato norská společnost letos provozovat pravidelné lety do Spojených států. Dalšími evropskými městy jsou Oslo, Londýn, Řím a Berlín. V letní sezóně plánuje létat se svými Dreamlinery celkem třináct linek mezi Evropou a Spojenými státy.

Podle Bjørna Tore Larsena, šéfa Norse Atlantic Airways, nová linka přinese cestujícím větší výběr a umožní cenově dostupné cestování mezi Paříží a New Yorkem, z čehož by měl těžit cestovní ruch na obou stranách Atlantiku. Ceny jednosměrných letenek z Paříže začínají na 269 eurech (6400 korun). Podle Larsena plánuje společnost své lety z Paříže v budoucnu rozšiřovat.

(foto: Norse Atlantic Airways)

Společnost Norse Atlantic Airways založili v březnu 2021 Bjørn Kise, Bjørn Tore Larsen a Bjørn Kjos, kteří v ní drží také menšinové podíly akcií. Bjørn Kjos je rovněž zakladatelem a bývalým výkonným ředitelem nízkonákladové aerolinie Norwegian. Norse Atlantic zahájil provoz loni v polovině června prvním letem z Osla do New Yorku. Společnost disponuje flotilou deseti letadly Boeing 787-9 Dreamliner.

Témata