Apple vydal macOS Ventura 13.3, watchOS 9.4, tvOS 16.4 a iOS 16.4 pro veřejnost. Současně Apple také vydal firmware pro monitor Studio Display a software 16.4 pro HomePod.



iOS 16.4 a iPadOS 16.4 přidávají nové emoji, celkem je k dispozici 31 nových emoji. K dispozici jsou také webová oznámení, která jsou podobná těm, která dostáváte z webových stránek na Macu, a chovají se jako jakékoli jiné oznámení iOS. Znovu je k dispozici nová architektura aplikace Domácnost, drobné aktualizace Apple Music, nové možnosti pro zkratky, znovu zavedená animace otáčení stránek v aplikaci Knihy a další. Hlasová izolace pro mobilní hovory upřednostňuje váš hlas a blokuje okolní hluk kolem vás. Detekce duplicitních fotografií a videí je k dispozici také ve sdílené knihovně fotografií na iCloudu. K dispozici je funkce pro automatické ztlumení videa, když jsou detekovány záblesky světla nebo stroboskopické efekty.

macOS Ventura 13.3, stejně jako iOS a iPadOS 16.4 obsahuje novou architekturu aplikace Domácnost a nové emoji. Možnost Odebrat pozadí ve Freeform automaticky izoluje předmět na obrázku. Detekce duplicitních fotografií a videí je k dispozici také ve sdílené knihovně fotografií na iCloudu. K dispozici jsou také různé opravy chyb a drobné vylepšení. Aktualizace tvOS 16.4 přidává funkci pro automatické ztlumení videa, když jsou detekovány záblesky světla nebo stroboskopické efekty, a zahrnuje vylepšení výkonu a stability. watchOS 9.4 přidává podporu pro nové emoji, budíky již nelze ztišit gestem ztlumení, aby se zabránilo náhodnému zrušení. Historie AFib byla rozšířeny do nových zemí. Podle poznámek k vydání společnosti Apple přidává aktualizace pro HomePod vylepšení stability a výkonu do ‌HomePodu‌.

iOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

macOS Ventura:

  • Logo Apple > Nastavení systému > Aktualizace softwaru

watchOS:

  • Aplikace Watch v iPhonu: Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru (Apple Watch musí být připojeny k nabíječce a mít minimálně 50% baterie a v dosahu iPhonu).

Zdroj: MacRumors.com