Kvitová v Miami postoupila do čtvrtfinále a vyrovnala maximum. Krejčíková a Vondroušová vypadly

27. 3. 2023, 22:37
Aktuality 61
WTA MIAMI - Petra Kvitová v Miami zdolala Varvaru Gračovovou a postupem do čtvrtfinále vyrovnala své maximum na březnových akcích Sunshine Double. V osmifinále naopak skončily Markéta Vondroušová, jež podobně jako o den dříve její krajanka Karolína Muchová nestačila na Soranu Cirsteaovou, a Barbora Krejčíková, která znovu po dvou týdnech podlehla Aryně Sabalenkové.
Petra Kvitová (© AFP)

Petra Kvitová letos v Miami neztratila ještě ani set. Po krajance Lindě Noskové a Chorvatce Donně Vekičové si poradila i s v životní formě hrající Varvarou Gračovovou. O 11 let mladší soupeřku, která neprohrála 10 setů v řadě a z posledních 16 zápasů jen dvakrát prohrála, zdolala po více než dvou hodinách boje 7-5 7-6.

V prvním setu zkušená Češka odvrátila všech pět brejkbolů ve třech různých gamech a byť dlouho neměla na returnu šanci, v jedenáctém gamu udeřila a ujala se vedení. Ve druhé sadě prohrávala 0-3 a čelila dalšímu brejkbolu, ale servis udeřila a ze stavu 2-5 se vrátila do hry. V tie-breaku sice neudržela vedení 5-1, ale do třetího dějství nemusela.

33letá rodačka z Bílovce hraje v Miami potřinácté v kariéře a počtvrté, z toho potřetí za poslední čtyři ročníky, nechybí ve čtvrtfinále. Dál se ale ještě nikdy na březnových akcích WTA 1000 USA nedostala, čtvrtfinále je jejím maximem i v Indian Wells.



O premiérové semifinále si dvojnásobná wimbledonská šampionka zahraje s Jekatěrinou Alexandrovovou (h2h 1-0). Ta hrála s Biancou Andreescuovou 7-6 a 0-2 ve chvíli, kdy si Kanaďanka velmi bolestivě podvrtla kotník a okamžitě musela vzdát. Kurt opustila se slzami v očích na vozíčku.

Vítězku US Open 2019 Andreescuovou často brzdí vážná zranění. V Miami startovala potřetí a potřetí skrečovala rozehraný zápas - před čtyřmi lety vzdala osmifinále kvůli bolestem ramena a předloňské finále nedohrála rovněž kvůli podvrtnutí kotníku. Celkově skrečovala
popáté v kariéře.


Markéta Vondroušová letos na pěti ze šesti turnajů vyhrála minimálně dva zápasy a na březnových akcích WTA 1000 v Indian Wells i v Miami dokonce vždy přes tři soupeřky proplula do osmifinále.

Markéta Vondroušová (© Profimedia)V něm už ale ani jednou neuspěla. Na Floridě, kde v prvních třech utkáních ztratila jen 14 gamů, nestačila na Soranu Cirsteaovou. Rumunce, která včera vyřadila i Karolínu Muchovou, podlehla 6-7 4-6 a prohrála druhý ze tří vzájemných duelů.

Přestože 23letá rodačka ze Sokolova v zápase velmi dobře podávala, dvě zaváhání na servisu jí připravily o veselejší výsledek. Sice v jedenácté hře zaznamenala první brejk, ale potvrdit ho a uzavřít úvodní set při svém podání nedokázala. Druhé zaváhání na servisu v sedmém gamu druhé sady jí pak stálo celý zápas. 

Vondroušová startovala v Miami počtvrté a potřetí v řadě nechyběla v osmifinále, vyrovnat své maximum z roku 2019 ale nedokázala. 

32letá Cirsteaová postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA 1000 znovu po dvou týdnech, v Miami neztratila ještě ani set. Z posledních devíti zápasů prohrála pouze se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou.


O postup do semifinále se bývalá 21. hráčka světa Cirsteaová utká s vítězkou duelu se světovou dvojkou Arynou Sabalenkovou, která znovu po dvou týdnech vyřadila Barboru Krejčíkovou.

Česká tenistka hrála s rodačkou z Minsku na třetím turnaji po sobě a podruhé prohrála. Po úspěchu v Dubaji a porážce na předchozím turnaji v Indian Wells tentokrát vítězce Australian Open podlehla hladce za 67 minut 3-6 2-6.

27letá Krejčíková, jež při svém únorovém tažení za titulem v Dubaji Sabalenkovou porazila jako první hráčka v sezoně, nedokázala na rozdíl od předchozích duelů výborně podávající soupeřce vzdorovat. Zatímco ve třech z celkově čtyř dosavadních vzájemných zápasů, včetně obou letošních, se rozhodovalo ve třech setech, tentokrát měla Běloruska jasně navrch.

Světová třináctka Krejčíková si proti Sabalenkové vypracovala v prvním setu jediný brejkbol, který ale nevyužila. Úvodní sadu tak rozhodl jediný úspěšný brejk Bělorusky, ve druhé sadě Krejčíková přišla o podání dvakrát, nabrala ztrátu 1-5 a šanci na návrat do zápasu už nedostala.

Martina Trevisanová na Floridě překvapila výhrou 6-3 6-3 nad Lotyškou Jelenou Ostapenkovou a v 29 letech postoupila poprvé do čtvrtfinále turnaje na tvrdém povrchu.

V něm italská tenistka vyzve rozjetou Kazašku Jelenu Rybakinovou, nebo Belgičanku Elise Mertensovou.

• WTA 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 8.800.000 dolarů
pondělní výsledky (27. 03. 2023)
• Dvouhra - osmifinále •
Kvitová (15-ČR) - Gračovová (Rus.) 7-5 7-6(5)
Sabalenková (2-Běl.) - Krejčíková (16-ČR) 6-3 6-2
Cirsteaová (Rum.) - Vondroušová (ČR) 7-6(3) 6-4
Pegulaová (3-USA) - Linetteová (20-Pol.) 6-1 7-5
Rybakinová (10-Kaz.) - Mertensová (Belg.) 6-4 6-3
Alexandrovová (18-Rus.) - Andreescuová (Kan.) 7-6(0) 0-2 / skreč A.
Potapovová (27) - Qinwen Zheng (23-Čína) 6-4 7-6(4)
Trevisanová (25-It.) - Ostapenková (24-Lot.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

61
Přidat komentář
tromas12
Nevíte někdo jak to vypadá s Halepkou?
Nikde nejsou informace jak to dopadlo s tou její aférou.
Reagovat
Pavlis
Nic o ní nevím, ale tipuji definitivní konec kariéry. Zřejmě to nijak rozmazávat nebude.
Reagovat
Nancy_z
Měla mít slyšení na konci února, ale je ticho po pěšině.
Reagovat
tommr
nikdo nemá žádný informace hlavně protože se Halepka k tomu vůbec nevyjadřuje. Na netu se to jen hemží spekulacema a já taky jednu přidám: Halepová skončí stejně neslavně jako Sharapova. Po odpykání trestu se pokusí o návrat ale ten jí nevyjde a to zanechá na její jinak hvězdný kariéře velkej stín ...
Reagovat
makro99
já myslím, že celkově nejelegantnějším řešením bude porodit..:)
Reagovat
lenka258
Já jsem našla článek z angličtiny, že prý trénuje na antuku aktuálně a chtěla by se vrátit na Rolland Garros, ale to asi jenom možná chtěla, pokud by byl podle mě nějaký výsledek ze soudu - že jí "zprošťují" vinny, tak to by si myslím hned dala někam na sítě veřejně.
Reagovat
makro99
třeba to bude překvapení pro fanoušky, že se zjeví rovnou na Suzanne Lenglen :)
Reagovat
lvicek
Nema nahodou s timhle trochu problem (ted se rozvedla, ne?)
Reagovat
makro99
to jo, ale už to nějakou chvilku taky bude; a teď má asi víc času a možností k navazování vztahů...
Reagovat
lvicek
Mno, myslim, ze se rozvadela nekdy na podzim ;). Nevim tedy, jak Halepka, ale normalne zensky asi nechtej hnedka dite s nekym novym pote, co se pred par mesici rozvadely (a par mesicu predtim vdavaly ;) ). A jako duvod ukoncit karieru uz vubec :D.
Reagovat
makro99
Bych rek, ze tak nejak před rokem uz byla rozvedena, ale je to možný, že pozdeji.. Googlit to nebudu. :)
Reagovat
lvicek
Já to teda vygooglila, protože mě zajímalo, jak moc mě šálí paměť, a zas tak moc ne ;) zpráva ze září 2022, což je jak doufám loňský tok ;): https://tbtennis.cz/zpravodajstvi/novinky-u-simony-halepove-rozvod-a-plastika/
Reagovat
com
smile
Reagovat
misa
Současným trendem ženského tenisu je zase návrat k obrovským silným ženským, které když dají 1. podání, tak se nehraje (Sabalenka, Rybakina). Žena běžných fyzických parametrů je proti tomu bez šance. Tenis o ničem.

Před pár lety vyhrávaly velké turnaje i mnohem menší holky.
Reagovat
Tennis_Lover
Ano, určitě. Rybakina ma 74 a Swiatek 65 kg. To potvrzuje příspěvek zcela. Škoda, že nemám číslo na Martinu Navratilovou, domluvila by vám tu angažmá v Tennis Channel.
Reagovat
misa
184 cm/74 kg je obrovská ženská. Taky má 1. servis okolo 190 km/h.
Reagovat
wymwsze
Jde hlavně primárně o dlouhé páky.

Další věcí je, nakolik lze těm číslům o výšce a váze věřit.
Reagovat
Fandina
Myslím, že nevyhrávaly tak moc menší holky. Williamsky, Šarapova, Kvitová, Azarenka, to jsou všechno velké holky. Menší byla Barty. Ale jinak souhlasím s tebou, že Sabalenka a Rybakina hrají silné údery.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ash holt měla ránu a navíc si uměla pohrát s dotacemi, jak o tom píše pod námi PetaM. Navíc to byla velmi inteligentní hráčka. Takové teď opravdu v podstatě nejsou. Bára je oživením, ale uvidíme, jestli bude ranařky porážet častěji. Bylo by to fajn, nejen proto, že jesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
s dotacemismile, no, ten můj mobil má dostsmile
Reagovat
PetaM
Jestli ono to nebude tím, že na okruhu začínají chybět malé, vytrvalé a "chytré" hráčky.

Aga ... Nehrála silně, ale hrála hlavou. Ano, děsně mě tím štvala ... :D Ale ona přesně věděla, kam běžet, kam to soupeřka zahraje. Nevím, jak to dělala. :D Ale přiváděla k tím šílenství, Petru, Mařenu, Serenu, Viku ... Tyhle všechny musely pořádně zabrat, aby porazily Agu.

Teď takovou hráčku na okruhu nevidím. Ano, jsou hráčky, které umí běhat a vracet. Ale je to bez nápadu. Aga byla originální, chytrá, přemýšlela nad hrou. Proto teď vyhrávají silové ženy. Protože na okruhu chybí chytré holky, které by jim ty míčky rozdělovaly, vracely s různými rotacemi ...

Živě vidím Agu, jak běhá, vrací a přivádí Sabalenku k takové nepříčetnosti, že by byla schopná o ni rozmlátit raketu. :D :D
Reagovat
Pavlis
v modelingu je výška 180 a více, případně robustní vzezření postavy, žádoucí. A logicky tyto parametry přispívají k silným pažím, výraznému hrudníku, ramenům. Na výšku hraje hodně roli to, jak harmonické měly dětství. A mají skvělou genetickou výbavu. Sport dělají dobře stavění jedinci, kteří v něm tak mohou vynikat. Do určité míry tyto parametry má i Petra, dříve měla v kombinaci pár kil navíc. No, a to samozřejmě umožňuje hrát poctivou ranařskou hru, s co nejkratšími výměnami. Ale Aryna a Elena se umí i výborně pohybovat.
Reagovat
aligo
Je vidět, že jste nikdo ten rozhovor neviděl, jinak by jste tu neměli takové blbé řeči... smile
Bára se během celé této fáze povídání o BIG 4 smála a celé to bylo s nadsázkou, možná až s jistou ironií smile, ale jinak v pohodě, jak víme, Češi rádi hejtí za cokoliv smile
Reagovat
Tennis_Lover
Jj, Bariště je dobrá holka. Je to holka z Čech. Velká milovnice umění a rizota. Navíc je to tenistka a zaslouží si uznání. Přeji ji moc štěstíčka a lásky do života, moc si ji zaslouží. Je to úžasná holka. Miluji tě.
Reagovat
aape
smile
Reagovat
makro99
ironie? tak pošli nějakej link; z té psané verze ani na původním zdroji se teda nic takovýho vytušit nedá...
https://www.wtatennis.com/news/3122377/i-dont-want-to-be-forgotten-krejcikovas-case-for-a-big-four
Reagovat
baba
promiň, ale četla jsem ten rozhovor i v ANG - věty I deserve it !!! a podobně říkají vše. Je fakt, že jsem ten rozhovor neviděla živě, možná bych to pak pochopila jinak, ale fakt je ten, že Bára se v této branži pohybuje již dlouho a mohlo jí být jasné, co z toho média udělají. Jestli to měla být ironie, moc se to nepovedlo a nadělala si do vlastního hnízda.
Reagovat
bIbec
To je klidně možné.
Já už se k vyjádření hráček, které jsem neslyšel mluvit, ale jenom četl raději nevyjadřuju.

V devíti z deseti případů přepis vyzní úplně jinak jak to mluvené slovo.
Reagovat
bIbec
Do značné míry je to dané tím, že novináři prostě chtějí drama.

Třeba tohle není ten případ, těžko říct, neslyšel sem - nehodnotím.
Reagovat
zfloyd
neměla takové řeči vést , když si myslí , že je tak dobrá měla to raději dokázat na kurtu , což se moc nepovedlo smile
Reagovat
baba
Pokud Bára řekla opravdu to ,co se píše a není to nijak vytržené z kontextu atd. - pak je to pro mě osobně OBROVSKÉ Zklamání. Myslela jsem, že Bára patří mezi ty chytré hráčky a tohle / Báro promiň / může říci opravdu jenom hráč IQ tykve. Ani ty 3 bych ani omylem nepovažovala za BIG ... prostě se jim teď jenom momentálně daří, za půl roku může být všechno jinak!!!Až budou mít alespoň polovinu z toho, co Djoko, Nadal,Roger či Serena, pak můžeme začít uvažovat o BIG ....
Reagovat
baba
mesmím zapomenou na Navrátilovou
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
tommr
Petra postupem do čtvrtfinále obhájila loňský body a v žebříčku se drží na 12.místě ...

Pokud by porazila Alexandrovou a postoupila do semifinále tak se posune na 11.místo před Báru Krejčíkovou a bude zase nejlepší Češka ...
Pokud by v Miami získala titul posune se na 10.místo ...

Čistě teoreticky by se před Petru mohlo dostat ještě několik hráček ale je to vysoce nepravděpodobný. Alexandrova by k tomu potřebovala dojít do finále (tzn. porazit Petru a pak Sabalenku) a Potapova a Trevisan by k tomu potřebovaly získat titul ...
Reagovat
makro99
Tak jsem vyhlíželi, jak Trevisan, jedna z nejvíce rankingově nadhodnocených hráček, po odehrání comba Rabat-Paříž posviští někam k hranici první stovky... a ona si zrovna na těchto dvou elitních hard turnajích vybuduje takovýto polštář... ale tipuju, že Petru snad nepřeskočí :)
Reagovat
tommr
no Rybakinu už snad neporazí. I když ve WTA je možný skoro všechno ... smile
Reagovat
tommr
Petřina hra má sice k dokonalosti hodně daleko ale přesto se díky svým zkušenostem a bojovnosti dokázala z našich dostat nejdál ... smile
Zároven je to ale i trochu smutné že žádná z našich mladších špičkových hráček zatím nedokáže stárnoucí Petru nahradit ...
Reagovat
Jan
Petra patří k legendární generaci, která vyhrála 6x FC. Mladá generace se o to zatím snaží marně. I když nový formát zvýhodňoval soupeřky, které měly den odpočinku navíc.
Reagovat
Jan
Krejčíková silácké řeči před zápasem, říkal jsem si, trochu skromnosti by jí neuškodilo a pýcha předchází pád. takže jsem čekal, že prohraje a tak to také dopadlo. Petra jediná nezklamala, mladá generace má ještě co dohánět.
Reagovat
Pe3k
Včerejší výsledky byly strašné. Nejprve prohrál Lehečka 2:0, pak FAA, pak Bouzková, Vondroušová a všechno to musela zachraňovat Petra Kvitová, která jako jediná potěšila výhrou (2:0).
Reagovat
hanz
Ale radostný pohled na její hru to teda nebyl...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Petře
gratulace především za to, jak se dokázala vymanit z tlaku, který na sebe sama vytvořila. Každopádně QF v Miami je krásný výsledek a určitě i jeden z Petřiných něj na americké šňůře, kde se jí většinou nedařilo.
Návrat do top10 bych Kvítí moc a moc přál, byl by to super počin.smile

Bára
bohužel použila Kájinu taktiku, tedy silácké řeči před důležitým zápasem. Možná jí až příliš stouply do hlavy komentáře na TP, kde ji shodně několik z nás zařadilo do BIG4smilesmile
Nabízí se zde několik rčení:
Nechval dne před večerem.
Vlastní chvála smrdí.
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá...

Původně jsem Bářiny šance viděl 50:50, ovšem nepochopitelně si na sebe vytvořila tlak a podřízla si dobrou větev, na které seděla.
No nic, snad to Báru správně nakopne a do té Big4 se prodere. ale možná to nebude tak snadné, jak se zdálo.
Reagovat
tommr
už včera jsem psal že se jí to silácký vyjádření může vrátit jako bumerang a neuplynul ani jeden den a už je to tady ... smile
Bára by se místo těch nesmyslnejch pokusů o proniknutí mezi Big 4 (která zatím ve skutečnosti ani neexistuje) měla soustředit na to aby se dostala do top-10 což bude nesmírně složitý protože není zdaleka jediná kdo má takový ambice ...
Ted se jí navíc zranila Katka takže je možný že bude muset nějakej čas zapomenout i na úspěchy v deblu ... smile
Reagovat
Matej4732
Ale zase ještě dlouho nic neobhajuje a ambice dostat se do TOP 10 má snad každá hráčka smile
Reagovat
tommr
je pravda že až do USO prakticky nic neobhajuje takže má velmi dobrou startovní pozici. Aby se ale dostala do top-10 tak by se měla na turnajích dostávat do čtvrtfinále a výš a to se jí letos zatím povedlo jenom jednou! ...
Reagovat
Pavol
Šance 50 na 50 . Na Ekaterinu je vyšší kurz a je oddýchnutejšia. Petra ma zavše taký voľnobeh keď si potrebuje oddýchnuť. Takže na Ekaterinu. Ale keď Petra vyhrá tak žiadny problém . smile smile
Reagovat
Alien
90 : 10 pro naší nejhezčí, nejsympatičtější a dlouhodobě nejlepší tenistku Lvici P.Kvitovou!
Reagovat
lenka258
Haha, já bych si to teda hodně přála, ale nemyslím si, že to bude s Alexandrovou pohoda! :D

Ale šance tam je smile
Reagovat
Maisterstich
Chudák ta TOP 4 Bára, se nedostala ani tady do souhrnu výsledků.
Zaslouží si více respektu, je tady doma přece!
Reagovat
Pavol
Aj súperka to s úsmevom na perách uznala pri podávaní rúk. Gracheva za celkový výkon v tomto zápase stúpla v mojich očiach. smile
Reagovat
lenka258
Ano, přišla mi i jako docela sympatická Gracheva :). Člověk má ty Rusky často zaškatulkované jako zamračené tenistky, ale tahle je v pohodě :).

A vzala opravdu "dobře"...na pohled u sítě tu prohru, i když jí musí hrozně mrzet, že to bylo o kousek
Reagovat
baba
Markéta - dnes jenom obranná pinkaná,takto podělaně se nevyhrává.Jedno se musí nechat, ač Kvítí je schopna dělat obrovské minely, hraje agresivně a nebojácně a PROTO dokáže i velké věci. To Plech, Maky,Maruš se nakonec vždy pose... a pinkaj!!!!"
Reagovat
lenka258
Jj, často jí kritizují, že u toho nepřemýšlí a buší to tam...ale jasně, někdy se to sejde a je z toho hrůza zápas s hromadou dvojchyb a ran daleko od lajny, ale na druhou stranu dokáže toho hodně ubojovat :)
Reagovat
George_Renel
Prostě hraje to svoje a ve 33 se rozhodně měnit nebude. A přes ty minely budeme špendlíčkem hrabat až skončí.
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
Pavol
Obranná pinkaná bola výborná. Až keď Sorana vystupňovala svoj výkon po vyhratí prvého setu tak to už nestačilo.
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
misa
Každý hraje hlavně to, na co fyzicky stačí.
Reagovat
EllNino
V jedné sekci tři Češky a cizinka a ta si nakonec zahraje čtvrtfinále :) a to mám Soranu hodně rád :))

Markéta, Muška a Karolína propásly dobrou příležitost na levné body ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, přesně tak. Psal jsem o tom ještě než to pohnojila Maky, že se takové situace obávám, protože se to našim holkám už několikrát povedlo. Postoupí jich back a pak vyletí s jednou dvěma soupeřkami skoro všechny...smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist