Hlavní obsah

Dálnice D1 kvůli nehodám čtyři hodiny stála. Hustě sněžilo

• Aktualizováno

Dálnice D1 byla na Vysočině ve směru na Prahu čtyři hodiny neprůjezdná kvůli několika nehodám. Bouralo 31 aut včetně kamionů. Čtyři lidé byli lehce zraněni.

Dvě hromadné nehody na dálnici D1Video: Česká televize ČT24

 
Článek

Podle serveru dopravních informací byla kolize ve směru na Prahu na 136. kilometru u Měřína, kde havarovalo osm nákladních aut a tři dodávky. V těchto místech byla dálnice uzavřena jak ve směru na Prahu, tak na Brno. Po desáté hodině dopoledne byl provoz na Brno obnoven. Provoz na Prahu byl asi čtyři hodiny zastaven, jedním pruhem mohla začít auta projíždět před 13:00.

Další nehoda byla mezi 141. a 143. kilometrem u Velkého Meziříčí, kde se střetlo 20 vozidel.

Problematicky sjízdný byl podle mluvčí policie Dany Čírtkové celý úsek dálnice od 130. po 150. kilometr. Na 153. kilometru v koloně za nehodou kolem 10:20 bouralo další nákladní auto, autobus a dodávka.

Foto: Policie ČR

Nehody na dálnici D1

Foto: Policie ČR

Nehody na dálnici D1

Uzavřená byla v úterý ráno také dálnice D8 na Ústecku mezi 79. a 80. kilometrem ve směru do Německa kvůli sněhu a kluzké vozovce. Provoz se podařilo obnovit kolem deváté hodiny.

Kamiony dálnici zablokovaly kolem 06:00. Problémy byly za Ústím nad Labem ve stoupání k tunelům Libouchec a Panenská. Kolony se tvořily už na výjezdu z Ústí nad Labem na Teplice směrem na Úžín.

Kamiony stály také na silnici 15 v Trnovanech na Litoměřicku. Ve směru na Českou Lípu byla cesta neprůjezdná. Ledovka byla na Chomutovsku u obce Droužkovice, sníh leží na dálnici D7.

Sníh napadl v Krušných horách, silnice II. a III. třídy jsou sjízdné pouze se zvýšenou opatrností. Policisté řeší v kraji několik dopravních nehod. Do ulic měst vyrazili uklízet sníh cestáři.

Meteorologové vydali mimořádnou dvouhodinovou výstrahu před silným sněžením

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám