Celý zápas jsme se prali sami se sebou, má jasno obránce Jakub Brabec

Češi předvedli v Moldavsku mizerný výkon. Zkušený obránce Jakub Brabec pojmenoval po utkání důvody, proč si odváží jen bod.

i Zdroj fotografie: Česká fotbalová reprezentace
                   

Po bezbrankové remíze s Moldavskem byl zklamaný nejen trenér Jaroslav Šilhavý. Kriticky hodnotili výkon i kapitán Tomáš Souček, Adam Hložek a stoper Jakub Brabec. „Ztráta, jednoznačně. Utkání strašně těžké. Celý zápas jsme se prali i sami se sebou,“ řekl bezprostředně po zápase obránce, který hájí barvy řeckého Arisu Soluň.

Brabec: Hráli jsme s nimi otevřený fotbal

Česká defenziva sice neinkasovala, domácí hráči ovšem připravili hostům řadu perných chvil. „Nebylo to složité bránit. Hráli jsme s nimi otevřený fotbal, tím to vypadalo, že oni nějaké šance mají. My jsme tam byli ve třech, zavírali jsme to. Pár střel jsme jim umožnili, ale na úkor toho, abychom jsme byli vepředu produktivní. Prostě jsme hráli otevřenou hru. Naštěstí jsme to ubránili s pomocí gólmana. Bohužel je to jen 0:0,“ uvedl pro ČT Sport Jakub Brabec.

iZdroj fotografie: Česká fotbalová reprezentace

Třicetiletý obránce byl po zápase zklamaný z výsledku i výkonu, ocenil ale snahu spoluhráčů. „Všichni chtěli, snažili se a makali. To, že nás dneska nepotkala nejlepší forma, bylo očividné. Věděli jsme, do čeho jdeme a co nás tady čeká. Máme bohužel jeden bod,“ litoval Jakub Brabec. Další zápas kvalifikace na EURO sehrají čeští fotbalisté 17. června na hřišti Faerských ostrovů.

Jak hodnotíte český výkon v Moldavsku?

Diskuze Vstoupit do diskuze
66 lidí právě čte
Autor článku

Jan Vildmon

Zobrazit další články