Jej syn takmer prišiel o zrak. Matka varuje pred TÝMITO obľúbenými hračkami!

Hračky do vane majú deti veľmi radí a niektorí drobci zostanú vo vani len kvôli nim. Deti milujú gumené doplnky. Žiaľ, po pár kúpaniach sa hračky stanú živnou pôdou pre baktérie.

1. Varovanie

Jedna mamička varuje rodičov pred nebezpečenstvom hračiek do vane. Jej dvojročný syn mohol prísť o zrak po tom, čo sa mu do oka dostala nebezpečná baktéria.

Ako sa ukázalo, gumené hračky môžu byť pre deti veľmi nebezpečné. Baylonova mama sa podelila o srdcervúci príbeh, aby varovala ostatných rodičov, aby neurobili chybu , ktorá ohrozila jej 2-ročného syna.

2. Uvedomenie si nebezpečenstiev

Eden Strong videla  obrázky hračiek naplnených plesňou online . Žena vynaložila maximálne úsilie na to, aby kúpeľňové doplnky boli čisté a na správnom stave. Jej úsilie sa však ukázalo ako neúspešné.

„Videla som obrázky hračiek naplnených plesňou. Po každom kúpaní som z nich teda vyžmýkala vodu a umyla saponátom, podržala pod svetlom, aby som skontrolovala, či vnútri nie sú plesne. Takéto hračky však vo vnútri nikdy nie sú suché, čiže sú tam neviditeľné baktérie, ktoré sa stále rozmnožujú,“ hovorí.

3. Obyčajný kúpeľ

Nakoniec si Eden všimla, že oko jej 2-ročného syna začalo sa červenať a opúchať. Chlapcovi súrodenci vysvetlili, že pri kúpaní sa Baylonovi dostala do oka voda z jednej z hračiek . Matke tomu spočiatku nevenovala pozornosť.

Chlapcov stav sa však začal zhoršovať. Znepokojená Eden vzala dieťa k lekárovi, ktorý mu predpísal očné kvapky a poslal ich domov. Liek  však nepomohol a 2-ročné dieťa sa každú hodinu cítilo horšie.

4. Baktérie v oku 2-ročného dieťaťa

Uprostred noci sa ukázalo, že Baylon má vysokú horúčku a opuch pokrýval polovicu jeho tváre . Jeho vydesená matka ho okamžite vzala na pohotovosť. V nemocnici sa ukázalo, že príčinou bola  nebezpečná baktéria.

Chlapec dostal antibiotiká, ale lekári sa obávali, že Baylon by mohol prísť o zrak . Našťastie sa všetko dobre skončilo. Liečba bola úspešná a oko sa vrátilo do normálu. Eden však chce varovať ostatných rodičov.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Eden Strong (@edenstrong.no.shame)

5. Hygiena nie je všetko

Bez ohľadu na to, ako veľmi sa snažíte, gumené hračky sa nedajú úplne vyčistiť . Bežný kúpeľ s týmto typom doplnkov môže byť hrozbou pre dieťa, pretože môže ukrývať množstvo zdraviu nebezpečných nečistôt a baktérií.

Vlhké prostredie vo vnútri hračiek je ideálne prostredie  pre mikróby. Gumené doplnky sa oplatí vymeniť za také, v ktorých sa nebude hromadiť voda.

Sú pre Vás tieto informácie užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*