MojAndroid

Portál GizmoChina uvádza, že 300 W ultra-rýchle nabíjanie bude čoskoro realitou. Nedávno sme písali o tom, že sa spoločnosť Xiaomi rozhodla túto technológiu vyskúšať na svojom zariadení. Toto nabíjanie bude pravdepodobne dostupné aj pre ostatné modely smartfónov.

Kapacita batérie testovaného Redmi Note 12 Pro+ je 4100 mAh. Počas pokusu sa technikom podarilo odmerať čas, za ktorý sa batéria nabila z 0 % na 50 %. Trvalo to neuveriteľné dve minúty a 11 sekúnd. Po ďalších skoro troch minútach už batéria smartfónu dosiahla 100 %.

Mohlo by vás zaujímať:

Práve táto rýchlosť môže byť veľkou inováciou v nabíjaní našich smartfónov. V prípade, že sa ponáhľate a vaše zariadenie je vybité, stačí počkať 5 minút a smartfón opäť ožije. Toto môže byť jeden z dôvodov, prečo sa Xiaomi zamýšľa nad rozšírením novej technológie.

Xiaomi 13
Xiaomi 13 | Zdroj: Tomáš Kanálik

Nabíjanie bude fungovať na princípe prispôsobeného adaptéra, ktorého výkon bude o 43 % vyšší a tým sa podarí dosiahnuť hustotu výkonu 2,31 W/cm³. Aj napriek množstvu ochranných prvkov veľkosť adaptéra zostane naďalej rovnaká, tak ako pri 210 W verzii. Celý koncept nabíjania zahŕňa prispôsobený čip nabíjacej pumpy s pomerom 6:2 a s maximálnou účinnosťou konverzie 98 %. To zabráni zbytočnému prehrievaniu sa počas nabíjania.

Spoločnosť pravdepodobne už v blízkej budúcnosti začne túto inovatívnu novinku zaraďovať medzi svoje zariadenia. Keďže ide o úspešný pokus, ktorý vykonali na prispôsobenom zariadení pod starostlivým dohľadom, očakávania fanúšikov sú veľké. Presný dátum, kedy túto technológiu začne Xiaomi používať, zatiaľ nie je známy, no predpokladáme, že to bude čoskoro.

Náš tip
Obrovské prekvapenie: OPPO, OnePlus a Realme chystajú odchod z európskych trhov. Ako je to so Slovenskom?

28.3.2023

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+