Takto zistíte či trpíte emocionálnym stresom!

Jedným z príznakov sú emocionálne výkyvy. Nervozita, strach, hnev, smútok. To sú hlavné emocionálne reakcie spôsobené stresom a určite ste ich niekedy v živote pocítili v nadštandardnej miere.

Takto sa definuje emocionálny stres a podľa odborníkov existujú špecifické príznaky, podľa ktorých zistíte, či vás charakterizuje. Ak sa vám stáva, že často zažívate niektorý z nasledujúcich príznakov, je veľmi pravdepodobné, že máte emocionálnu úzkosť.

Hlavné príznaky, ktoré ju prezrádzajú, sú teda tieto:

Emocionálne prechody

Ak máte rôzne emocionálne výkyvy, potom podľa odborníkov zažívate silný emocionálny stres. Najdôležitejšie je tu prijať všetky svoje emócie bez toho, aby ste ich ignorovali.

Časté výkyvy sú jedným z kľúčových príznakov a ak sa zhoršujú, potom je ťažké sa z nich okamžite spamätať. Môžete sa cítiť citlivejší, podráždenejší, kritickejší. To všetko vám pravdepodobne spôsobí viac stresu, poruchy spánku a zároveň sťaží osobné vzťahy.

Odcudzenie

Odcudzenie je dôsledkom odrezania od reality a ľudí. Je to spôsobené intenzívnym stresom a v tomto prípade je vhodné poradiť sa s odborníkom, ktorý vám ukáže cestu vo vašich vzťahoch s okolím.

Nedostatok záujmu

Prestali vás baviť veci, ktoré ste predtým robili s veľkou chuťou? Apatia je pretrvávajúci nedostatok vášne a spôsobuje, že neprejavujete záujem o stretávanie sa s novými ľuďmi alebo robenie nových vecí.

Vaše emócie sú akosi pozastavené alebo nie sú skutočné.

Na odstránenie emocionálneho stresu z vášho života je dobré zapisovať si svoje myšlienky a pocity, pretože je to upokojujúca technika, ktorá sústredí vašu pozornosť na tie najdôležitejšie.

Takto identifikujete svoje najnegatívnejšie myšlienky a zároveň sa naučíte lepšie zvládať intenzívne emócie.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*