Dětské Czech Nature Photo: Příroda očima mladých nadějí české fotografie

Dětské Czech Nature Photo: Příroda očima mladých nadějí české fotografie
Šimon Martinek: Medúza. Nominace v kategorii Junior - starší žáci.
Michal Bogár: Včelka. Nominace v kategorii Junior - starší žáci.
Anežka Veselá: Srsti z Afriky (ukázka ze série snímků). Nominace v kategorii Junior - mladší žáci.
Vojtěch Gregor: Námluvy. Nominace v kategorii Junior - studenti středních škol.
Foto: Czech Nature Photo 2023
vot Foto, vot
28. 3. 2023 16:00
Lední medvěd v prudkém pohybu, poetický snímek vážky, povedené fotografie hmyzu i světa pod hladinou. Žákovská a juniorská část fotografické soutěže Czech Nature Photo přinesla krásné snímky. "Rok od roku se hlásí stále více mladých fotografů, často s mimořádně kvalitními pracemi," říká manažer soutěže Michal Krause. Fotky, které budou letos bojovat o prvenství, přinášíme ve fotogalerii.

Do letošního (už sedmého) ročníku soutěže Czech Nature Photo se přihlásilo 157 žáků a studentů. Dohromady zaslali téměř 1500 snímků. Porota z nich vybrala ty nejlepší ve třech kategoriích odvozených od věku soutěžících: mladší žáci, starší žáci a studenti středních škol. 

O titul se v nich utkají tito nominovaní fotografové: 

  • Kategorie mladší žáci: Tereza Hospodářová, Jakub Jelínek, Anežka Veselá
  • Kategorie starší žáci: Michal Bogár, Šimon Martínek a Matyáš Mutina
  • Kategorie studentů středních škol: Vojtěch Gregor,  Eliška Panáčková a Kristýna Velnerová.

Oznámení vítězů dospělých i juniorských kategorií včetně Fotografie roku proběhne při slavnostním ceremoniálu před otevřením výstavy v Czech Photo Centre 10. května 2023. 

K výstavě je připravený doprovodný program, který se bude konat v galerii Czech Photo Centre. Ve středu 17. května bude mít přednášku ředitel Správy Národního parku Šumava Pavel Hubený o šumavských lesích. Další středu 24. května povypráví wildlife fotograf Vít Lukáš o nepovedeném výletu na Madagaskar (jak se z nejlevnější expedice stal nejdražší zájezd). Dále bude 14. června připravena přednáška Víta Kahleho z pražské zoologické zahrady. Tradičně výstavu doprovodí komentované prohlídky, které povede manažer soutěže a fotograf Michal Krause, a to 23. května, 6. června a 3. září vždy od 17 hodin.

O nominacích v kategoriích určených dospělým fotografům jsme již informovali v článku Nejlepší české fotografie přírody: Známe letošní nominace, která vyhraje? 

 

Právě se děje

Další zprávy