Všetci jej gratulovali k tehotenstvu. Pravda bola úplne iná!

Tanya Laird viedla zdravý životný štýl. V istom momente si všimla, že jej telo sa začína meniť a jej bruško je zo dňa na deň väčšie. Keď začala dostávať  gratulácie od spolupracovníkov, rozhodla sa zistiť, prečo vyzerá ako tehotná.

1. „Boli si istí, že som tehotná“

V apríli 2018 si Tanya Laird všimla, že jej mierne narástlo brucho. Žena bola presvedčená, že ide o nafukovanie spôsobené zavedením novej diéty. Len za pár týždňov sa však jej telo dramaticky zmenilo.

„Ľudia mi gratulovali a pýtali sa, či sa môžu dotknúť môjho brucha, kedy budem mať termín pôrodu. Boli si istí, že som tehotná,“ povedala pre The Sun.

Ako sama priznáva, nemohla byť tehotná, pretože je slobodná, nemá priateľa  a takýto scenár bol jednoducho nemožný. Preto sa rozhodla poradiť sa s lekárom, ktorý jej naznačil, že by mohlo ísť o rakovinu vaječníkov a poslal ju na urgentné testy.

,,Aby som sa vyhla otázkam o tehotenstve, vyrobila som si odznak „rakovina na palube“, ktorý som nosila v metre. Ľudia sa na to pozerali a potom hľadeli na svoje topánky alebo hľadeli tupo do diaľky,“ hovorí.

O dva týždne neskôr sa ukázalo, že to bola naozaj rakovina, ale hrubého čreva, ktoré bolo už vo štvrtom štádiu . Na odstránenie nádorov v čreve a vaječníkoch, ktoré už mali prvé metastázy, bola potrebná operácia.

2. Paliatívna liečba

Keď lekári videli rozsah rakoviny, povedali Tanye, že jej stav je taký vážny, že neexistuje žiadna šanca na uzdravenie a je možná iba liečba na tlmenie bolesti. „Táto správa spôsobila, že som bola hysterická.“

– Keď ma v nemocnici navštívila kamarátka Judith, nevedel som sa upokojiť. Neskôr mi povedala, že ešte nevidela nikoho tak fyzicky a psychicky slabého, kto to dokázal prežiť – spomína.

Sestra Tanyi jej dvojča  Kim priletela k nej a spolu s Judith zorganizovali pre ženu podpornú skupinu. Po celý čas sa o ňu starali priatelia a rodina.

– Život, ktorý som doteraz poznala, sa skončil. Ďalšie kolá chemoterapie ma vyčerpali. Na nič som nemala silu, – spomína Tanya.

Po roku testy ukázali, že v tele ženy je ďalší nádor. Táňu potom poslali do Hospicu sv. Jozefa v Londýne. Strávila tam dva týždne, rozlúčila sa so svojimi najbližšími a potom jej prišla nečakaná správa. Chirurg urobil chybu a nový nádor nebol rakovinový. Bola to obyčajná cysta.

„Cítila som  úľavu,“ povedala pre The Sun.

Napriek tomu viem, že nemám veľa času. Chemoterapia ma bude sprevádzať po zvyšok môjho života, neviem ako dlho to bude  trvať. Viem, že žijem z požičaného času, je to  zničujúce, ale snažím sa  s tým vyrovnávam a som šťastná, ako len môžem. Priala by som si, aby existoval zázračný liek!

O boji s chorobou hovorí Tanya aj na Instagrame, kde sa snaží podporovať ostatných v podobnej situácii.

„Som taká šťastná, ako len môžem byť na niekoho, kto vie, že zomrie,“ píše na Instagrame.

Čo si o tom myslíte? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*