20 minút v slanej vode každý deň spôsobí hotový zázrak!

Hemoroidy sú veľmi nepríjemné ochorenie, ktoré trápi mnoho ľudí po celom svete. Obvykle sú spôsobené nesprávnou stravou alebo tehotenstvom. Bohužiaľ vám znepríjemní sedenie, státie aj návštevu toalety.

Ich liečba nie je vždy účinná a neprináša očakávané výsledky. Hemoroidy spôsobujú nadmerný tlak na žily v konečníku.

Ako sa ich môžete zbaviť?

Ukázalo sa, že hemoroidy je možné vyliečiť, aj keď vám budú ľudia tvrdiť opak. Lekári v extrémnych prípadoch odporúčajú aj operáciu, ale obvykle volia menej drastické metódy.

Vyskúšať môžete aj prírodnú liečbu, na ktorú nepotrebujete žiadne prášky. Čo by ste mali robiť doma, aby ste sa hemoroidov zbavili alebo aspoň minimalizovali ich príznaky?

Sedacie kúpele sú základ

Sadnúť si do kúpeľa by ste mali ideálne po návšteve toalety. Teplá voda musí pokrývať zadok a boky. Mali by ste v nej sedieť asi 20 minút a opakovať ju dvakrát až trikrát denne.

Kombinácia glycerínu a epsomskej soli pomôže tíšiť bolesť, pálenie a zápal. Zmiešajte ich v rovnakom pomere. Zmes dajte na gázu a priložte na postihnuté miesto. Obklad nechajte pôsobiť po dobu 15 minút. Opakovať ho môžete každých 4-6 hodín, ak máte vážne príznaky.

Bežným domácim liekom na zníženie bolesti, ktorú hemoroidy spôsobujú, sú aj ľadové balíčky. Ľadový obklad zníži bolesť aj podráždenie v priebehu pár minút a veľmi rýchlo sa dočkáte úľavy.

Skvelým pomocníkom pre vás bude aj bavlnená spodná bielizeň a voľné oblečenie. Vďaka tomu bude vaše telo príjemne dýchať. Ak sa choroba zhorší, mali by ste odpočívať a na pár dní si ľahnúť do postele. Pomôže tiež ležanie na bruchu s vankúšom pod bokmi.

Najdôležitejšie je zmeniť svoj jedálniček

Nesprávne zloženie stravy je jedným z najčastejších príčin vzniku hemoroidov, pretože zápcha vám s nimi rozhodne nepomôže. Práve naopak. Preto musíte zmeniť svoje návyky a doplniť svoj jedálniček o potraviny s vysokým obsahom vlákniny, ako sú jablká, slivky, ovos, mrkva, brokolica, hrášok alebo strukoviny.

Ak máte radi mliečne výrobky, mali by ste staviť aj na jogurty so živými kultúrami baktérií. Nezabúdajte tiež dostatočne piť. To všetko pomôže k tomu, aby ste mali pravidelnú a mäkkú stolicu.

Tieto aspekty budú veľmi dôležité, aby ste zbytočne nedráždili hemoroidy a nemali ste bolesti. Ak vám tieto metódy nepomôžu, kontaktujte svojho lekára a poraďte sa, čo by ste mohli ešte urobiť pre svoje zdravie.

Ak bol tento článok užitočný, zdieľajte ho aj s o svojimi známymi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*