fbpx

Sponzorovaný obsah

Doba pouličných bitkárov je preč, no keď ho zavrú do klietky, mení sa na zviera!
Zdroj fotky: RFA

Doba pouličných bitkárov je preč. Je skromný, no keď ho zavrú do klietky, mení sa na zviera!

Slovenská nádej postojovej scény Jacob Mikula mieri do ďalšieho zápasu. Každým súbojom ukazuje veľké zlepšenia a jeho posledný duel je toho dôkazom, keď pár sekúnd pred koncom knokautoval Petra Štangu brutálnym kolenom na spodok.


Teraz pôjde ešte o úroveň vyššie a brúsi si zuby na skúseného českého strikera Matěja Nusku. Duel prebehne na turnaji RFA 9 v Prievidzi a lístky sú dostupné v sieti Predpredaj.sk.



Tréner ho musí priväzovať na reťaz: Jacob Mikula chce bojovať s najlepšími, má ideálnu príležitosť

Doba, keď bojovníci boli len z vrstiev chuligánov a pouličných bitkárov, je dávno preč. Skromný a úctivý Bratislavčan sa mení na zviera, až keď sa zavrú dvere klietky. Mimo nej by málokto o ňom povedal, že robí bojové umenia. “Väčšinu času, keď mám voľno, tak som doma. Buď papám veľa jedla a pozerám zápasy alebo sa prechádzam po krásnej staromestskej Bratislave,” povedal o svojom živote mimo bojových športov.

“Keď mám po zápase a mám dlhšie voľno, tak sem tam nejaké odtrhnutie z reťaze tam je. Ale to ma tréner vždy priviaže naspäť, keď už je čas na prácu,” s úsmevom povedal o svojom trénerovi Igorovi Danišovi. “Rád ešte cestujem a spoznávam nové miesta,” doplnil.

Dva náročné zápasy a otočka v posledných sekundách

V rámci organizácie RFA sa Jacob Mikula predstavil v boji dvakrát. Prvý zápas mal proti výrazne favorizovanému Jakubovi Kroftovi, ktorý sa ale na víťazstvo poriadne natrápil. Ani na turnaji RFA 4 to s Mikulom nevyzeralo najlepšie, no 15 sekúnd pred koncom už bodovo prehratého zápasu vytiahol pekelné koleno na spodok rebier Petra Štangu. Ten sa už z počítania zotaviť nedokázal a Mikula zaknihoval famózny obrat.

Zásluhy dáva hlavne svojmu tímu: “Mám za sebou brutálny tím, ktorý beriem ako rodinu. Drinu, ktorú podstupujem a peklo, ktoré mi vytvára môj tréner Igor Daniš na tréningoch, mi nikto nezoberie. Som mu veľmi vďačný za to všetko, čo pre mňa a pre náš tím robí,” vyzdvihol prácu jeho tímu, vďaka ktorému robí každým zápasom veľký progres.

Len proti tým najlepším

Mladý a dravý reprezentant bratislavskej Octagon Fighting Academy sa chce dopracovať až na samotný vrchol. “Mám ambície porovnávať sa a porážať najlepších. Nielen tu u nás, ale všade na svete,” prezradil svoje ciele do budúcna. Šancu ukázať sa proti kvalitnému súperovi bude mať už na turnaji RFA 9 v Prievidzi. Aj keď bude galavečer zameraný predovšetkým na EUROGOLD pyramídu o 30 000 eur, počas turnaja sa odohrajú aj zápasy pod pravidlami Real Fight.

Jeho súperom bude Matěj Nuska, ktorý je papierovým favoritom tohto stretnutia. “Svojho súpera hodnotím ako kvalitného a skúseného borca. Zápas s ním ma posunie zase o level vyššie,” zhodnotil kvality Matěja Nusku.

Jacoba neradno podceňovať a ani v posledných sekundách zápasu ešte nie je definitívne rozhodnuté. Práve podcenenia sa nesmie dopustiť jeho súper, ktorý by na to mohol kruto doplatiť. Nuska má skóre 26-11 a z tohto hľadiska je od Mikulu výrazne skúsenejší. Ich vzájomný duel prebehne už 22. apríla v Prievidzi.

V texte môžu byť umiestnené odkazy na sponzorovaný obsah.