MojAndroid

Portál XDA-Developers prichádza so smutnou informáciou, ktorá sa týka používateľov inteligentných hodiniek Fitbit. Veľká zmena v systéme platí od včera, 27. marca. Spoločnosť však o tejto zmene informovala používateľov prostredníctvom emailov už od februára.

Čoho sa zmena týka?

Používatelia už vo svojich hodinách nenájdu funkciu Výzvy a taktiež prístup do otvorených skupín. Ak ste si vytvorili Fitbit účet a mali medzi vašimi kontaktmi aspoň niekoľko používateľov zariadení Fitbit, mohli ste si ich pridať ako priateľov a súťažiť spolu vo Výzvach a porovnávať svoj športový progres.

Vďaka otvoreným skupinám ste mali možnosť spoznať podobne zmýšľajúcich používateľov z celého sveta. Aj napriek tomu, že sa spoločnosť rozhodla odstrániť tieto populárne funkcie, s vašou rodinou a blízkymi budete môcť aj naďalej tvoriť skupiny a udržiavať týmto spôsobom kontakt.

Fitbit Charge 5 ciferník
Fitbit Charge 5 | Zdroj: Zdenka Smalecová

Ak ste používateľom týchto hodiniek, táto správa vás určite nepotešila. Mnoho ľudí túto značku obľubuje práve z tohto dôvodu. To, či sa používatelia rozhodnú zostať verní značke Fitbit alebo prejdú na inú značku, je na nich. Zmena sa vás bude týkať bez ohľadu na to, aký operačný systém používate. Teda nezáleží na tom, či ide o Android alebo iOS.

Prečo táto zmena nastala?

Za týmto rozhodnutím pravdepodobne stojí spoločnosť Google, ktorá v roku 2019 Fitbit kúpila. Doteraz sa však nediali žiadne zaujímavé zmeny. Práve odstránenie komunitných služieb môže byť pre značku malým zatrasením. Avšak Google používateľov upozornil aj na príchod nových lepších funkcií, ktoré by vám mali zabezpečiť lepší zážitok z používania.

Je to tak hlavne kvôli zmene, ktorú sa Google chystá v roku 2025 uskutočniť. Hrozí to, že na používanie všetkých funkcií budete musieť svoj Fitbit účet vymeniť za účet Google. Ste používateľom Fitbit hodiniek? Dajte nám vedieť váš názor na tieto zmeny v diskusii pod článkom.

Náš tip
Štvorkári majú dôvod na radosť. Na ich iPhonoch im už funguje 5G sieť

28.3.2023

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+