fbpx

Sponzorovaný obsah

Posledná šanca? Blíži sa veľká odveta s Pereirom a tieto slová Adesanyu vás možno prekvapia
zdroj: Twitter UFC

Posledná šanca? Blíži sa veľká odveta s Pereirom a tieto slová Adesanyu vás možno prekvapia

UFC bude mať počas najbližšieho víkendu pauzu, no hneď počas nasledujúceho víkendu (8. apríl) prebehne veľké podujatie UFC 287. V hlavnom zápase sa proti sebe stretnú dlhodobí rivali Alex Pereira a Israel Adesanya.


Ich rivalita z kickboxerských čias sa preniesla aj do MMA a Izzy stále na svojho brazílskeho súpera nenašiel recept. Teda aspoň výsledkovo nie, keďže Pereira ho porazil dvakrát v kickboxe a raz v UFC. Bolo to len nedávno, konkrétne na UFC 281 v novembri 2022.



Adesanya vtedy po šiestykrát obhajoval svoj titul strednej váhy. Vyzeralo to pre neho celkom dobre a mal slušne našliapnuté k bodovej výhre, no nebezpečný Pereira ho napokon dostal na TKO v poslednom piatom kole. Teraz si teda svoju úlohu vymenili, Alex je šampiónom a bude to pre neho prvá obhajoba.

Adesanya chce dať do tohto zápasu úplne všetko. Bude to jeho posledná šanca?

„Moje nastavenie mysle je v tomto prípade odlišné, to určite. Ja a Eugene (poznámka: hlavný tréner Eugene Bareman) však o tom rozmýšľame rovnako. Páči sa mi aktuálna situácia, pretože je to teraz všetko na mne. A svojim spôsobom je to aj poetické, ako som už hovoril, máme jeden život a niekedy je potrebné prijať risk, z ktorého môžeme vyťažiť pozitívne veci. Takže toto je moja posledná šanca. A ja sa do toho chystám dať v každom slova zmysle úplne všetko,“ uviedol Adesanya pred veľkým zápasom na UFC 287.

Možno vás teraz prekvapilo, že Adesanya hovorí o poslednej šanci. No skutočne to tak môže byť. Ak by totiž prehral, bola by to druhá bezprostredná prehra s Pereirom a následne by mal k titulovej šanci ďalej. Treba tiež brať do úvahy, že Izzy bude mať v lete 34 rokov a Alex 36 rokov. Ďalším faktorom môže byť to, že Pereiru zosadí z vrcholu divízie niekto iný a Adesanya sa s ním už v zápase potom nestretne. Prípadne môže niekto z nich zmeniť divíziu.

Ondřej Novotný a jeho aktuálne vyjadrenie k situácii Gábora Borárosa

Zdroj: FREESTYLEBENDER

V texte môžu byť umiestnené odkazy na sponzorovaný obsah.