V divadle Komedie proběhne divadelní festival mladých tvůrců

Ve dnech 11.–⁠18. dubna uvede divadlo Komedie druhý ročník festivalu mladých tvůrců. Letošními tématy Nové komedie jsou (ne)svoboda, (ne)bezpečí, (ne)rovnoprávnost. Prolínají se šesti progresivními či angažovanými inscenacemi z Polska, Slovenska a České republiky, sedmou je hudebně-loutkový projekt, který je určen pro všechny diváky od pěti let. V prostorách Komedie je možné zhlédnout výstavu obrazů Alžběty Rajchlové a soch Lindy Wrong s názvem Tušené krajiny a dějiny. Program divadelního festivalu:

  1. 4. 2023 od 19.00 hod. ANDĚLÉ V AMERICE ANEB DÉMONI V POLSKU

Inscenace vychází ze známé divadelní hry Andělé v Americe. Tvůrci se jí nechali inspirovat k vytvoření příběhu, jenž se odehrává teď a tady – v Polsku 21. století. Představení je v polštině s českými titulky.

  1. 4. 2023 od 19.00 hod. DĚDINA

Náhodné monodrama o jedné dědině. Představení je ve slovenštině.

  1. 4. 2023 od 19.00 hod. NEZLOMNÍ

Fiktivní Deník z Ukrajiny se stává cestou od dávného středověku do nedávného rána 24. února 2022. Představení je v češtině.

  1. 4. 2023 od 19.00 hod. SPARTAKUS. LÁSKA V DOBĚ MORU

Přelomová polská inscenace o tom, jak se žije LGBTQ+ teenagerům v dnešním Polsku. Představení je v polštině s českými titulky.

  1. 4. 2023 od 15.00 hod. MĚSTO V NOCI

Město v noci nespí. Město v noci žije. Nemusíte probdít celou noc, abyste to všechno mohli prozkoumat – přijďte do divadla. Jestli se nebojíte tmy. Vhodné pro malé diváky od 5 let.

  1. 4. 2023 od 19.00 hod. UDÁLOSTI

Strhující drama o síle odpuštění napsal významný skotský dramatik David Greig pro dva herce a pěvecký sbor. Je s úspěchem uváděno po celém světě.

  1. 4. 2023 od 19.00 hod. KREUTZEROVA SONÁTA / ČÍ VINOU?

Od smrti Sofie Tolsté muselo uplynout sto let, aby ji současný literární svět poznal nejen jako manželku či služebnici génia, ale také jako spisovatelku. Představení je ve slovenštině.

Více o programu a vstupenkách ZDE.

 

Zdroj:

Divadlo Komedie

Foto:

Martin Špelda


Obsah je převzat již zaniklého webu Kulturni-prehled.cz, který byl agregátor zpráv různých kulturních zdrojů.

Také by se vám mohlo líbit

Více od autora

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments