Pegulaová utekla Potapovové z mečbolů, v semifinále se pokusí zastavit Rybakinovou

29. 3. 2023, 09:58
Aktuality 2
WTA MIAMI - Světová trojka Jessica Pegulaová na domácím podniku WTA 1000 v Miami zdolala v noční bitvě 4-6 6-3 7-6 Anastasii Potapovovou, přestože soupeřka ve třetím setu dvakrát podávala na vítězství a měla dva mečboly. Američanka vyhrála i čtvrtý vzájemný duel, byť už potřetí až po těsné třísetové bitvě, a postupem do semifinále obhájila loňský výsledek. O finále se utká s dvanáct zápasů neporaženou Kazaškou Jelenou Rybakinovou.
Jessica Pegulaová (© AFP)

Jessica Pegulaová na všech šesti letošních turnajích vyhrála minimálně dva zápasy a nyní v Miami se stejně jako loni dostala již přes čtyři soupeřky do semifinále. 

Po třech dvousetových výhrách měla ve čtvrtfinále namále s Anastasií Potapovovou. Podobně jako před dvěma týdny v Indian Wells ji zdolala až po obratu z 0-1 na sety, nyní na Floridě kvůli deštivému počasí až v půl druhé v noci a po více než dvou a půl hodinách boje 4-6 6-3 7-6.

29letá Američanka v zápase jako na houpačce prohrávala 4-6 a 0-2, ale pak získala 8 z 9 gamů a v rozhodující sadě vedla 2-0. Obrat málem nedotáhla, neboť ztratila čtyři hry po sobě a rázem prohrávala 3-5. I díky odvrácení dvou mečbolů dokázala vyrovnat a i když soupeřce nabídla druhou šanci utkání ukončit při servisu, k dalšímu mečbolu ji nepustila a v tie-breaku rozhodla o svém vítězství.

"Ve třetím setu za stavu 2-0 mi ztěžkly nohy. Získat druhý set mě stálo hodně sil. Ona hrála nebojácně, dobře se pohybovala a tlačila se do úderů. Důležité bylo nepodlehnout frustraci a snažit se udržet ve hře. Věděla jsem, že to pro ni bude těžké ukončit a jsem moc ráda, že jsem dokázala využít své šance," komentovala Pegulaová.


O své celkově 7. finále si vítězka dvou turnajů WTA zahraje s Jelenou Rybakinovou, s níž obě vzájemná střetnutí vyhrála. Naposledy loni na podzim v Guadalajaře v tie-breaku třetího setu.

"V minulosti jsem s ní neměla problém hrát. Ona ale v poslední době zvedla úroveň své hry, takže to bude těžká zkouška, obzvlášť po mém dnešním zápasu. Snad se rychle vzpamatuju, mám na to den volna," řekla vyčerpaná Pegulaová.

Světová sedmička Rybakinová, která mečbol přežila už ve třetím kole proti Paule Badosaové, ve čtvrtfinále smetla 6-3 6-0 italskou antukářku Martinu Trevisanovou a připsala si 12. výhru v řadě. 

Vítězka loňského Wimbledonu a finalistka letošního Australian Open nastřílela 10 es. Do dvojciferných hodnot v nechytatelných servisech se dostala ve čtvrtém utkání po sobě, což se na WTA Tour podařilo naposledy v roce 2018 Kristýně Plíškové.

23letá Kazaška před dvěma týdny triumfovala v Indian Wells a nyní v Miami, kde až dosud nikdy nebyla ani v osmifinále, má šanci jako teprve pátá tenistka v historii zkompletovat březnový Sunshine Double. Oba prestižní březnové podniky během jedné sezony dokázaly vyhrát jen Polka Iga Šwiateková (2022), Viktoria Azarenková (2016), Belgičanka Kim Clijstersová (2005) a dvakrát Němka Steffi Grafová (1994 a 1996).

"Rozhodně nejsem pod tlakem. Vím, že to dokázalo jen pár hráček a je to velmi těžké. Už jsem tu byla míček od vyřazení, takže jdu od zápasu k zápasu. Bylo by úžasné něčeho takového dosáhnout, ale pořád je to daleko," řekla Rybakinová, jež vylepšila letošní bilanci na 20-4 a v počtu výher se vyrovnala nejlepší Aryně Sabalenkové.

• WTA 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 8.800.000 dolarů
úterní výsledky (28. 03. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Pegulaová (3-USA) - Potapovová (27-Rus.) 4-6 6-3 7-6(2)
Rybakinová (10-Kaz.) - Trevisanová (25-It.) 6-3 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
tommr
viděl jsem jen konec třetího setu ve kterém obě hráčky hodně chybovaly. Pegula udělala těch chyb o něco míň a proto vyhrála i když nezkušená soupeřka měla víc šancí na ukončení zápasu ...
Reagovat
Walda58
už, už to vypadalo a nakonec to dopadlosmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist