Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tisícům motoristů z Karlových Varů a okolí skončí letos platnost řidičského průkazu

Více jak pěti a půl tisícům motoristů z Karlových Varů a okolních obcí uplyne letos desetiletá doba platnosti řidičského průkazu a čeká je tedy výměna dokladu. Motoristé by si měli zkontrolovat platnost svého řidičského průkazu a včas zajistit jeho výměnu, protože řidičský průkaz se po uplynutí doby platnosti stává neplatným.

„Žádost je možné podat tři měsíce před vypršením lhůty platnosti, a to na kterémkoliv úřadu obce s rozšířenou působností, není tedy nutno žádat na registru řidičů v místě trvalého pobytu. Dle dostupných údajů Ministerstva dopravy připadá na karlovarský registr řidičů v průměru 566 výměn dokladů měsíčně, například v říjnu končí platnost 758 dokladů,“ informovala mluvčí karlovarského magistrátu Helena Kyselá.

Výměna dokladu z důvodu uplynutí doby platnosti nepodléhá správnímu poplatku. Pokud ale současně s výměnou dokladu probíhá i změna osobních údajů, např. příjmení, činí správní poplatek 200 Kč. Zákonná lhůta pro výrobu řidičského průkazu je 20 dnů ode dne podání žádosti. V případě výměny řidičského průkazu je možné požádat i o zrychlené vyřízení. Správní poplatek pak činí 700 Kč a doklad je vyroben do 5 pracovních dnů. K žádosti o výměnu je třeba předložit platný doklad totožnosti, není již potřeba dokladová fotografie. Ta je pořízena na pracovišti registru řidičů, případně se využije fotografie dostupná ve veřejné databázi.

O výměnu řidičského průkazu na pracovišti registru řidičů karlovarského magistrátu je možné požádat každý den v úředních hodinách (pondělí a středa 8:00 - 12:00 a 13:00 - 17:00 hod., úterý a čtvrtek 8:00 - 12:00 a 13:00 – 14:00 hod., pátek 8:00 - 12:00 hod.). Vhodný termín dle vlastních možností si zájemci mohou rezervovat online prostřednictvím služby elektronického objednávání na internetových stránkách Magistrátu města Karlovy Vary (www.mmkv.cz) v objednávkovém systému aplikace WebCall.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MDČR

Štítky řidičský průkaz, výměna řidičského průkazu, prošlý řidičák, platnost řidičského průkazu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tisícům motoristů z Karlových Varů a okolí skončí letos platnost řidičského průkazu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.