Emirates se vrátily s A380 do Christchurch. Je to nejmenší město, kam s A380 létají.

29.03.2023 - Asie & Austrálie



Dubajská letecká společnost Emirates po tříleté pauze obnovila své pravidelné lety do Christchurch na Novém Zélandu. Největší letadlo společnosti, Airbus A380, byl včera slavnostně přivítán na letišti ve Christchurch. Každodenní linka obsluhovaná A380 bude provozována z Dubaje s mezipřistáním v australském Sydney.

Jak upozornil Barry Brown, viceprezident divize Australasia společnosti Emirates, Christchurch je opět nejmenším městem, kam společnost se svými Airbusy A380 létá. Podle Wikipedie má toto město necelých 390 tisíc obyvatel. Podle Browna je Nový Zéland také jedinou zemí v síti Emirates, která je obsluhována výhradně čtyřmotorovými A380.

Airbus A380 společnosti Emirates byl ve Christchurch uvítán vodní slavobránou (foto: Emirates)

„Návrat letadla A380 společnosti Emirates je pro Christchurch a Jižní ostrov významným okamžikem. Obnovení každodenní linky nabízí obyvatelům Jižního ostrova přístup z letiště Christchurch do desítek nejznámějších světových měst ve stylu Emirates,“ řekl Justin Watson, výkonný ředitel letiště Christchurch.

Linka odlétá z Dubaje jako EK412 v 10:15 hodin a do Sydney přilétá v 07:00 hodin. Odtud pak let dále pokračuje na Nový Zéland a ve Christchurch přistává ve 13:55 hodin. Z Christchurch Let EK413 odlétá v 18:20 hodin a do Sydney přilétá ve 19:40 hodin. Poslední úsek letu EK413 pak odlétá ze Sydney ve 21:45 hodin a do Dubaje přiletí následující den v 05:15 hodin místního času.

Obnovení linky Dubaj - Christchurch je součástí plánovaného navýšení kapacit v síti Emirates. Od začátku tohoto finančního roku společnost zvýšila svůj provoz o 31 %. Cestující na lince do Christchurch budou mít na palubě k dispozici také třídu Premium Economy, kterou Emirates nyní ve svých letadlech postupně zavádějí.

Obnovení letů do Christchurch s A380 znamená také návrat kapacit v nákladní přepravě. Nákladní divize může nabídnout denní kapacitu 15 až 18 tun. To je zajímavé zejména pro výrobce a producenty z Jižního ostrova.

Témata