fbpx

Sponzorovaný obsah

Jiří Procházka
zdroj: facebook Jiří Procházka

Takmer šlo o život! Jiří Procházka opísal hrozivý zážitok z mrazivých hôr vo Vegas

Jiří Procházka rád testuje svoje limity. Tentoraz ale takmer šlo o život! Český bojovník vyrozprával svoj hrozivý zážitok z mrazivých hôr vo Vegas.


Jiří Procházka má rád extrémy a testuje svoje limity. Ako dlho vydrží pod vodou, ako dlho vydrží bez kyslíku, známe sú jeho niekoľkodňové pobyty v tme, počas sparingov sa necháva úmyselne mlátiť do hlavy, obľubuje terapie mrazom a podobne.



Vo Vegas podstupoval rehabilitáciu po operácii zraneného ramena. Pobyt sa rozhodol spríjemniť si výletom do milovaných hôr. Vybral si pohorie Mount Charleston s nadmorskou výškou 3633 metrov. Ale situáciu značne podcenil, čo sa mu takmer nevyplatilo…

Jiří Procházka zažil v mrazivých horách vo Vegas dramatické momenty

„Nebola to sranda. Ale nakoniec vďaka Bohu… Fakt asi vďaka Bohu som to zvládol. Na začiatku ma tam chytala naozaj panika. Ale všetko sa to zvládlo, takže v pohode,“ spomínal Jiří Procházka v rozhovore pre iSport.cz.

A čo sa vlastne stalo?

„Vyrazil som bez nejakého extra vybavenia. Zistil som, že je tam strašne veľa snehu. Že sa každý krok borím ako blázon. Vyšplhal som sa na nejaký menší vrcholok a tam si vravím: Budem rozumný, vezmem si vybavenie a zvládnem to až na druhý deň. Nepôjdem dnes, viem, že by som to zvládol, ale nepôjdem dnes, pretože nemám dobré vybavenie.“

A tak aj spravil. Český bojovník sa vrátil do mesta, nakúpil potrebné vybavenie a na druhý deň skoro ráno vyrazil znova do mrazivých hôr.

„Začal som stúpať okolo ôsmej hodiny ráno… Aby som to priblížil, tak celá trasa, až do večera, než som došiel k autu, trvala viac ako 15 hodín. Vrátil som sa pred polnocou. S tým, že som ušiel celkovo 25 kilometrov. No a asi v polovici trasy mi mobil ukázal osem percent batérie,“ opisoval Jiří Procházka scény ako z nejakého napínavého filmu.

„Samozrejme som nemal čelovku. Bolo štyri, päť hodín, takže sa začalo stmievať. A potom už sa muselo bojovať. Až do konca, čo nebola sranda, pretože sú tam skutočne veľké hory.“

Najhoršie na celej situácii bolo, že sa stratil.

„Nevedel som trasu, mobil mal málo batérie. Všade strašne veľa snehu. Videl som potom už len strmý zráz dolu… Idete skrátka dolu a snažíte sa zistiť cestu. Naraz uvidíte, že je pred vami priepasť. Tak musíte naspäť. A keď už je osem, deväť večer a všade tma, ste bez svetla, tak vám nie je veľmi do smiechu. Bol som pripravený aj na to, že tam prespím. Že si urobím táborák a z vetiev nejaký úkryt,“ hovoril milovník adrenalínu a skúšania vlastných fyzických a mentálnych limitov.

Napokon okolo jedenástej večer natrafil na cestu a bol z najhoršieho vonku. Celé dobrodružstvo si vypýtalo daň v podobe sčernetých prstov na nohe a po omrznutí mu zišiel necheť na palci.

V texte môžu byť umiestnené odkazy na sponzorovaný obsah.