Ivan Vodochodský si bral svou ženu na zkoušku. Dnes jsou spolu přes 33 let

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Ivan Vodochodsky
Zdroj: Nextfoto

Herec Ivan Vodochodský si na začátku svého vztahu nemyslel, že se svou partnerkou zůstane už napořád. Dokonce i ve chvíli, kdy si ji bral, měl jisté pochybnosti. Dnes jsou spolu s Dagmar Vodochodskou už dlouhé roky a ve svazku jsou oba šťastní.

Svou ženu poznal při práci v divadle.

„Můj kamarád Jirka Ouřada řečený Něha, který tam tenkrát dělal choreografa a později uměleckého šéfa, mi říkal, ať přivedu nějaké svoje kamarádky. Že uděláme konkurz a s dívkou, která neprojde, půjdeme na večírek. Udělal se tedy konkurz a Dáša jím neprošla, tak jsme šli na večírek a bylo to,“ směje se v rozhovoru pro Aha!

Svatba na zkoušku

Zpočátku byl podle Vodochodského vztah spíše rozpačitý. Pak si ale s Dášou začali rozumět. A po pár schůzkách se mezi nimi vyvinul krásný vztah. Když Ivan požádal svou partnerku o ruku a ona souhlasila, byli vlastně nakonec zaskočeni oba.

„Brali jsme se v pátek 13. října 1989 a brali jsme se na rok na zkoušku. My jsme spolu pořádně předtím ani nechodili, znali jsme se půl roku a najednou byla Dáša těhotná,“ vysvětluje herec pro Český rozhlas Region.

Původně si partnerku vzít nechtěl, myslel si, že bude platit alimenty. Kamarádi mu ale poradili, aby se svatbou neotálel.

ivan vodochodsky manzelka

Zdroj: Nextfoto

Navíc mu v divadle na svatbu výrazně přispěli. „Vybrali tehdy 5000 korun, což nebyly malé peníze. Za to mohla být klidně pračka nebo lednička,“ vzpomíná Ivan.

Láska a tolerance

Ivan s Dagmar se nakonec rozhodli, že pokud jim to má klapat, tak se to pozná až po svatbě. Dnes jsou spolu v manželském svazku už více než 33 let. A podle herce nešlo jen o lásku na první pohled.

„Ve vztahu je důležitá vzájemná tolerance. A také jsem tedy rád, že moje paní není na nějaké norkové kožichy a podobné věci,“ řekl v rozhovoru s Alex Mynářovou.

Společně s Dagmar vychoval kromě dcery Terezy, kvůli které se brali, také syna Vojtu.

Tomu je dnes 29 let také se věnuje herectví. Ivan byl podle jeho slov vždy skvělým otcem. A i když se ho dnes ještě někdy pokouší převychovávat, prý už se mu to moc nedaří. „Zkoušet to může, ale asi už je pozdě,“ řekl v rozhovoru.

Zdroj: Aha!, Český rozhlas Region, iDNES

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články