fbpx

Sponzorovaný obsah

Myslím, že McGregor podvádza, vysvetľuje popredný bojovník UFC ľahkej váhy
Zdroj fotky: Instagram Conor McGregor

Myslím, že McGregor podvádza, vysvetľuje popredný bojovník UFC ľahkej váhy

Viacerí bojovníci už poukázali na to, že Conor McGregor v poslednej dobe užíval nedovolené látky. Zmena jeho telesnej skladby od zápasu s Poirierom, v ktorom utrpel prehru a zlomeninu nohy, je zjavná. Aj kvôli tomu sa hovorí, že do ľahkej váhy sa nevráti, aspoň nie v najbližšej dobe.


Conor po spomínanom zápase s Poirierom nebol testovaný, pretože ohlásil ukončenie kariéry. Mnohí už vtedy poukazovali na to, že je to len taká formalita a nemyslí to vážne. Vďaka tomu ho však antidopingová agentúra USADA netestovala.



Práve toto mnohým vadí a hovoria o tom, že to takto môžu zneužívať viacerí bojovníci. Stačí skrátka ohlásiť koniec kariéry, nepodliehať testovaniu a následne za istý čas ohlásiť návrat, byť v testovacom programe šesť mesiacov, mať dva čisté testy a ísť do zápasu. Nie je to v poriadku ani pre popredného bojovníka UFC ľahkej váhy Beneila Dariusha.

Beneil Dariush hovorí o prípade Conora McGregora  

„Myslím, že podvádza. V skutočnosti, ak chcete lepšie doliečiť vaše koleno alebo nohu a dostať určité rastové hormóny alebo niečo také, tak môžete dostať terapeutickú výnimku.

Máte možnosť prebrať to s USADA a dostať povolenie na terapeutickú výnimku. Lenže nemôžete si okrem toho pridať extra látky. Čokoľvek užívate, musíte im to oznámiť a riešiť to s nimi,“ uviedol Dariush v jednom z nových rozhovoroch pre youtube kanál The Schmo.

„Ak mám byť úprimný, celá tá jeho situácia je kravina. A že hovoria, že počas liečenia jeho nohy nie je testovaný? Nie, stále môžete byť testovaný. Musíte len deklarovať užívané látky a doložiť, že podliehajú terapeutickej výnimke.

Lenže to nie je jeho (McGregorov) prípad. On dokonca takým formálnym spôsobom oznámil ukončenie kariéry, takže hádam už ukončil kariéru. USADA nedávno povedala, že keď obnovíte ukončenú kariéru, musíte byť najprv 6 mesiacov v ich testovacom programe a následne mať pred zápasom dva negatívne testy. Je to svinstvo, ale takto tento biznis funguje,“ dodal Dariush.

Conora čaká zápas s Michaelom Chandlerom, no zatiaľ nie je známe, kedy to bude. Hovorí sa o závere tohto roku. Čo sa týka Dariusha, ten má naplánovaný veľkú duel s Charlesom Oliveirom. Predpokladá sa, že víťaz tohto súboja bude ďalším titulovým vyzývateľom v ľahkej váhe.

Takmer šlo o život! Jiří Procházka opísal hrozivý zážitok z mrazivých hôr vo Vegas

zdroj: The Schmo

V texte môžu byť umiestnené odkazy na sponzorovaný obsah.