fbpx

Sponzorovaný obsah

Matěj Peňáz priblížil odhadovaný termín návratu po ťažkom zranení!
Zdroj: OKTAGON MMA

Matěj Peňáz priblížil odhadovaný termín návratu po ťažkom zranení! Bude to hneď zápas s Vlastom Čepom?

Prehry a zranenia patria do rovnakej kategórie vecí, ktoré si žiaden bojovník nikdy neželá. Matěj Peňáz zažil v poslednom čase aj jedno, aj druhé. Koncom minulého leta sa pokúšal dostať do UFC prostredníctvom formátu Dana White’s Contender Series. Jeho doterajšiu MMA neporaziteľnosť mu však vtedy prekazil Sedrique Dumas, ktorý Matěja ukončil submisiou v prvom kole.


Peňáz si potom napravil chuť pri svojom návrate do Oktagonu koncom decembra, keď porazil Joela dos Santosa knokautom v úvodnom kole. Následne bol plán taký, že sa stretne v dlho očakávanom súboji s Vlastom Čepom na blížiacom sa bratislavskom turnaji (Oktagon 42, 29. apríl). Osud však znovu zasiahol a „Money“ musel z tohto zápasu odstúpiť kvôli ťažkej zlomenine ruky.



Odvtedy už ubehli necelé dva mesiace. Českému bojovníkovi sa pomaly vracia hybnosť a rozsah ruky, no zaťažovať ju ešte, pochopiteľne, veľmi nemôže. Už však nemá sadru a zaradil tréningy nôh alebo kardio. A kedy by mohol prísť najbližší zápas? „Mal som v hlave trebárs začiatok jesene, ale uvidíme. Keď to pôjde dobre, tak by koniec leta alebo začiatok jesene mohol byť reálny. Zatiaľ čakám a dúfam v to,“ prezradil Peňáz svoj odhadovaný čas návratu v rozhovore pre Sport.cz.

Bude jeho návratový súboj hneď zápas s Vlastom Čepom?

„Viem, že tento zápas musí prísť čo najskôr a uvidíme, ako na tom budem. Keď si budem stopercentne istý, tak by nemusel byť problém s ním isť hneď. Určite sa ale musí zohľadniť aj to, aká dlhá pauza bude. Či trebárs do konca roku, ale to snáď nie, to už by bola pomerne dlhá doba. Uvidíme aj čo promotéri, ako to budú chcieť a ako sa dohodnú s manažérmi. Je to taký nekonečný príbeh a strašne ma nebaví. Zranenia sa ale stanú, je to smola. Teraz sa snažím dať čo najlepšie dohromady,“ uviedol Peňáz smerom k „prekliatemu“ zápasu s Čepom, na ktorý sa fanúšikovia tešia už od roku 2020.

Myslím, že McGregor podvádza, vysvetľuje popredný bojovník UFC ľahkej váhy

zdroj: sport.cz

V texte môžu byť umiestnené odkazy na sponzorovaný obsah.