Tréneri a športové vedenie španielskej reprezentácie prišli 20. marca do centra národného tímu v Las Rozas s naliehavou úlohou: zmierniť napätie, ktoré vzniklo okolo Gaviho po El Clásicu. O 10 dní neskôr sú riadiace osoby národného tímu ešte viac znepokojení touto záležitosťou. Podľa Relevo sa mal 18-ročný mladík pokúsiť vyhnúť účasti na podujatí pre fanúšikov, pričom na tréningu predvádza priveľmi ostré zákroky a vyjadril nespokojnosť s rozhodnutím trénera.

Hneď na začiatku treba zdôrazniť, že autormi tohto článku sú dvaja novinári z Relevo, ktorí sa venujú predovšetkým Realu Madrid. Navyše jeden z nich - Sergio Santos - má blízky vzťah s futbalistom Realu Danim Ceballosom, s ktorým mal Gavi v posledných týždňoch "nezhody". Niektorí obvinili novinárov, že sa týmto článkom snažia odpútať pozornosť od prehry nového španielskeho národného tímu Luisa De La Fuenteho proti Škótsku. To, samozrejme, neznamená, že uvedené incidenty nie sú pravdivé.

Ako píše Relevo, podľa viacerých oslovených zdrojov sa u Gaviho vyskytujú určité prejavy správania mimo ihriska, ktoré musí čo najskôr odstrániť. Novinári poukazujú na niekoľko prehreškov hráča Barcelony počas tréningového zrazu, ktoré nahnevali federáciu. Najväčšie vnútorné napätie spôsobila akcia autogramiády pre fanúšikov v Málage, ktorá je zvykom pred každým domácim zápasom La Roja. Podľa Relevo mal byť Gavi jedným z vybraných futbalistov, ktorí sa na tejto akcii zúčastnia.... a pôvodne sa nedostavil. Sťažoval sa na zlý zdravotný stav a bolesti hlavy; potreboval si oddýchnuť. Mal ho nahradiť iný hráč, ale táto ospravedlnenka nahnevala jeho spoluhráčov. RFEF si toho bola vedomá a prinútila Gaviho dostaviť sa na stretnutie.

Sedel však sám po tom, čo jeho ďalší traja spoluhráči, Olmo, Rodri a Gayá, skončili s autogramiádou. Všetci traja povedali hráčovi Barcelony, že sa im takýto prístup nepáči. Rad na autogramy sa preto vytvoril znova, hoci tentoraz bol pri stole len jeden hráč, ako je vidieť na videu, ktoré zverejnila federácia na svojich oficiálnych účtoch.

Stalo sa tak niekoľko hodín po tom, čo mu veteráni dali najavo, že by mal na tréningu kontrolovať svoju dynamiku, keďže niektoré nevhodné vstupy spôsobili napätie so spoluhráčmi. Morata sa mu v úlohe kapitána snažil dohovoriť a presvedčiť ho, že by mal na tréningu zaradiť nižší rýchlostný stupeň, najmä v tesne pred zápasmi, keď by sa akýkoľvek zákrok mohol ukázať ako osudný. Tento rozhovor vznikol preto, lebo na tréningu na La Rosaleda pred zápasom s Nórskom 18-ročný mladík predviedol práve jeden takýto zákrok.

Národný tím sa tiež domnieva, že Gavi sa musí vedieť podriadiť rozhodnutiam trénera. Mladík bol viditeľne rozrušený, keď sa dozvedel o svojom striedaní v zápase proti Škótsku. Predtým sa podľa novinárov vyjadril, že sa necíti dobre, keď hrá ako ľavé krídlo, a jeho sťažnosti si vypočuli spoluhráči aj pracovníci federácie. De la Fuente si je vedomý, že to nie je pre odchovanca La Masie preferovaná pozícia, ale verí, že vo veku 18 rokov je v procese adaptácie na rôzne pozície, aby sa ako futbalista zlepšil.

Zo všetkých týchto dôvodov budú vedúce osoby La Roja v najbližších týždňoch analyzovať dianie okolo Gaviho, pretože z neho chcú dostať to najlepšie a predovšetkým ho začleniť do kolektívu, keďže v posledných dňoch sa pohyboval hlavne medzi tými spoluhráčmi, s ktorými sa cíti najlepšie, najmä s Baldem (neslýchané!). Vo federácii sa to považuje za "hriechy mladosti", ktoré však treba čo najskôr napraviť. Ak je De la Fuente niečím posadnutý, tak je to udržiavanie dobrej atmosféry v tréningových zrazoch.

zdroj: Relevo
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2023-03-30 06:53:28
Hon na čarodějnice od kámošů z Madridu se rozjíždí :D
frost666 Premium
2023-03-30 07:14:44
Čo ma Balde mor?