V posledných dňoch sa objavili špekulácie, že Barcelona by mohla analyzovať ponuky za Andreasa Christensena. Ekonomická situácia klubu dokonca viedla k tomu, že budúcnosť jedného z najlepších hráčov v mužstve bola spochybňovaná, ale Christensenovo okolie sa vyjadruje jasne: Andreas v lete nebude analyzovať žiadne ponuky a myslí len na to, aby uspel ako hráč Barcelony.

Špekulácie okolo obrancu podnecujú dva faktory. Prvým sú jeho skvelé výkony, ktorými zvyšuje svoju trhovú hodnotu. To znamená, že veľké tímy v Európe, najmä v Premier League, ho sledujú a navyše si uvedomujú, že Barcelona potrebuje peniaze. To spolu s cenami, ktoré sa dnes platia za stopérov, robí z Dána ideálny prestupový cieľ.

Navyše skutočnosť, že Andreas prišiel do Barcelony zadarmo, znamená, že v prípade predaja by celý zisk veľmi pomohol z pohľadu finančného fair play, keďže ho nečaká žiadna amortizácia - ako napríklad v prípade Kessiého alebo Ansu Fatiho. Z finančného hľadiska to pre klub nepochybne predstavuje pokušenie, hoci realita je taká, že nikto zo športového vedenia - nehovoriac o trénerskom štábe - o prípadnom predaji obrancu neuvažuje.

Ľudia z hráčovho okolia, ktorých oslovilo Relevo, sa domnievajú, že je normálne hovoriť o možných ponukách za Andreasa, keďže jeho výborná úroveň nezostáva bez povšimnutia. Napriek tomu je Christensen v Barcelone a v klube spokojný. Z individuálneho hľadiska sa v meste výborne adaptuje a našiel veľkú podporu u spoluhráčov ako Sergi Roberto, Frenkie de Jong, Ter Stegen a Lewandowski, a to na ihrisku aj mimo neho. Po športovej stránke sa obranca cíti dôležitý a ako hráč Blaugranas myslí len na to, aby získaval tituly. Nech už príde akákoľvek ponuka, obrancov zámer sa nezmení. O to viac, že v Barcelone nie je ani rok.

Jeho najbližší dokonca zdôrazňujú, že špekulácie o Andreasovi budú s pribúdajúcim časom silnieť. Pôsobenie vo veľkoklube je spojené s takýmito vecami a hráča to ani v najmenšom nerozptyľuje. Christensen nastúpil v 21 z 30 zápasov, v ktorých bol v tejto sezóne k dispozícii. Týchto 9 chýbajúcich zápasov zahŕňa 2 zápasy v Kráľovskom pohári proti Intercity a Ceute, 3 v La Lige, keď odpočíval pred dôležitým zápasom Ligy Majstrov, ďalší v La Lige, ale tentoraz hneď po doliečení zranenia, a ďalšie 3 boli výsledkom striedania - proti Realu Betis v španielskom Superpohári, proti Manchestru United v prvom zápase 1/16finále Európskej ligy a proti Girone na Montilivi v La Lige.

zdroj: Relevo
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-03-30 12:12:24
Veď za to !!!!
Marian Premium
2023-03-30 12:14:11
Pre Laportu to bude pokušenie.