Luis Enrique prehovoril verejne prvýkrát od Majstrovstiev sveta v Katare, na ktorých Španielsko vypadlo už v osemfinále po stretnutí s Marokom. Lucho v rozhovore pre Radio Gijón priznal, že by rád prevzal vedenie nového tímu, ktorý môže bojovať o trofeje. Nechýbali ani uštipačné poznámky smerom ku kritikom.

"Dostávam veľa žiadostí o rozhovory a sú veľmi zaujímavé. Ale viete, že keď pracujem, som dosť vášnivý, a keď prestanem pracovať, snažím sa žiť anonymne. A včera sa stalo to, čo sa stalo, a nechcem, aby to vyzeralo tak, že hovorím prvý deň po zápase, ktorý sme prehrali. Ďalšia vec, ktorú som urobil, je, že nečítam španielsku tlač ani internet. Čítam len anglické médiá a tak si zlepšujem angličtinu."

"Psy štekajú a karavána ide ďalej. Keď ste v profesionálnom futbale, nemôžete sa zapáčiť všetkým a nemôžete kontrolovať, čo o vás ľudia hovoria. A ja mám skúsenosti. Teraz neviem, čo hovoria, a je mi to jedno. Keď ste tréner, máte všetky informácie, oveľa viac ako novinári. Robíte rozhodnutia a ste zodpovedný za výsledky. Bez ohľadu na to, či sú spravodlivé alebo nie. Nespím kvôli tomu horšie a viem, čo mám robiť."

"Cítil som sa veľmi docenený. Počas streamov, ktoré boli bombou, som ja aj hráči získali sympatie fanúšikov. Jedna vec je byť predávaný médiami a druhá vec je byť skutočný. Bol to veľmi pozitívny experiment. Nemyslím si, že by som sa k tomu vrátil. Rád sa izolujem a užívam si tieto chvíle mimo futbalu. Neviem, či sa k futbalu vrátim skoro alebo neskoro."

"Viem, že sa objavili škodcovia a supy, ktorí využili ich sekundu slávy. Som veľmi hrdý na svoj čas a svoje rozhodnutia. Čelil som im s maximálnou zodpovednosťou. Sú to zbytočné debaty s totálnym nedostatkom informácií."

"Dostal som ponuky od národných tímov a klubov, ale ešte som sa nerozhodol. Veľmi rád by som trénoval v Anglicku. Som veľký fanúšik Premier League, je to veľmi zaujímavé, neskrývam to. Nepôjdem len tak do nejakého tímu, chcem robiť zaujímavé veci. Ale v každom prípade si nechcem robiť veľké nádeje..."

"Momentálne by som chcel viesť tím, ktorý môže vyhrávať tituly a trofeje. Sporting Gijón v budúcnosti? Možno áno. Ale vzhľadom na to, čo sa stalo s Pitu Abelardom, ktorý je legendou, je ťažké trénovať tím svojej duše. Možno o 5 alebo 10 rokov budem môcť trénovať Sporting. Ale ak hneď, ako sa loď začne hojdať, Pitu vyhodia, vydržím možno dve minúty."

zdroj: Radio Gijón, EPE
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2023-03-30 08:52:39
Tak snáď nad Spurs neuvažuje 🤣