Po tom, ako súd zrušil preventívne opatrenie, na základe ktorého La Liga v januári zaregistrovala Gaviho v prvom tíme, Gavi zmizol z kádra FC Barcelona v La Lige. Teraz je však späť... spolu s číslom "30", s ktorým hrával od začiatku.

Pripomeňme, že súd zrušil preventívne opatrenie, ktoré Gavimu umožňovali registráciu v prvom tíme s číslom "6", kvôli formálnej chybe. Barcelona totiž zaslala dokumenty po stanovenom termíne. Klub sa bráni, že z jeho strany nedošlo k pochybeniu, a proti rozhodnutiu súdu sa odvolal, ale žiadosti nebolo vyhovené. To umožnilo La Lige vyradiť Gaviho z prvého tímu a "pridať" ho späť ako hráča juvenil.

Všetko teda nasvedčuje tomu, že už 1. apríla na výjazde proti Elche uvidíme Gaviho s číslom "30" na chrbte a už to nebude aprílový žart. Barcelona sa určite nesmeje, pretože musí znížiť náklady na platy o približne 200 miliónov eur, aby mohla preregistrovať Gaviho novú zmluvu, ako aj nové zmluvy Ronalda Arauja, Marcosa Alonsa a Sergiho Roberta.

zdroj: laliga.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2023-03-30 08:59:00
Tak věřím, že zůstane. Bayern ho chce údajně vzít zadarmo. Vedení se s ním snad dohodne.
2023-03-30 09:05:24
Částečně mimo téma... Vysvětlí mi někdo, kdo tomu rozumí, jak je možné nabízet Busquetsovi plat na novém kontraktu o 75 % nižší oproti dovavadnímu, když španělské pracovní právo nedovoluje jít v navazující pracovní smlouvě níž než na 50 % předchozí mzdy (jak bylo vykládáno u případu "odchod Messiho")?