30. 3. 2023 08:02 − 1387× − 0

HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY 2023 na startu!

Společně s novou rallyovou sezonou o nastávajícím víkendu začne na Valašské rally i další ročník HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY, který je vypsán pro jezdce startující na závodních pneumatikách značky HA

Do letošního poháru se jezdci již mohou přihlašovat a získat tak závodní pneumatiky HANKOOK za zvýhodněnou cenu.

Ještě před shrnutím novinek pro letošní sezonu si připomeňme, že loni se jezdcům na pneu HANKOOK velmi dařilo. Dominik Stříteský obsadil třetí místo absolutně v MČR, Jaromír Tarabus získal mistrovský titul v klasifikaci 2WD a ve třídě RC4 I v MČR. To samé, tedy mistrovský titul ve 2WD, se podařilo Jiřímu Pohlídalovi mladšímu i na Slovensku. Titul Juniorského mistra ČR a zároveň titul ve třídě RC4 II získal Kryštof Zpěvák a například mistrovský titul v nabité kategorii 4 v MČR-HA zase Jan Frei. Celkem získali jezdci, kteří jeli pneumatiky Hankook na všech závodech, deset titulů mistra nebo vítěze třídy, respektive kategorie v případě historických automobilů. Druhých a třetích míst v konečném pořadí loňské sezony pak získali jezdci na pneumatikách Hankook patnáct.

Mezi osmdesátkou účastníků loňské HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY si konečné vítězství vyjela posádka Opel Adam Cupu Jakub Jančík – Jan Jurčík, druhé místo obsadili Adam a Roman Čepelovi na Fordu Puma a bronz patřil posádce dalšího cupového Opelu Adam, Dominiku Jakešovi a Vítězslavu Baďurovi.

O vyjádření k novinkám pro letošní sezonu jsme požádali Martina Kamiše, zástupce promotéra poháru, společnosti MK-RACING, která je zároveň dodavatelem závodních pneumatik HANKOOK: „Zejména v dnešní ekonomicky náročnější době jsem rád, že mohu říci, že i přes probíhající inflaci jsme pneumatiky nezdražili a ceny se nám přes zimu podařilo udržet na stejné výši jako na podzim. HANKOOK představil v rozměru 16", 17" a 18" nový typ pneumatiky Z215 homologovaný pro ERC. Tuto novou pneu už měli někteří jezdci možnost vyzkoušet v průběhu loňské sezony a jejich odezva byla jednoznačně kladná. Náš pohárový bodový systém, který kromě výsledků zohledňuje i počet účastníků v dané třídě a dává tak vyniknout rychlým jezdcům z různých tříd a seriálů, se nám každoročně osvědčuje. Jeho nastavení tedy nebudeme měnit ani pro sezónu 2023. Těší mě, že na našich pneumatikách se již čtvrtým bude odehrávat i kompletní Čermák a Hrachovec ADAM Cup, jehož převážně mladí jezdci obsazují v našem poháru pravidelně přední příčky a celkově jsou na tratích hodně vidět,“ konstatuje s radostí Martin Kamiš.

Podmínkou pro účast v ročníku 2023 je opět včasné vyplnění elektronické přihlášky. Na jejím základě pak může soutěžící zakoupit pneumatiky za zvýhodněných podmínek. Přihlášku, pravidla a další informace o poháru HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY 2023, stejně jako nabídku závodních pneumatik HANKOOK, naleznete na internetových stránkách: http://www.hankookmotorsport.cz/prihlaska-rally/

I letos se v poháru HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY budou na dálku utkávat jezdci šesti níže vyjmenovaných šampionátů: Mistrovství ČR v rally, Rallysprint série/Pohár 2+, MČR v rally historických automobilů, Rallysprint série historických automobilů, Majstrovstvá Slovenska v rally a Slovenský Rally Pohár.

Pokud se posádka přihlásí do poháru v rámci více mistrovství, do celkového hodnocení HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY 2023 se jí bude počítat to mistrovství či série, ve kterém nasbírá nejvíce bodů. Do poháru se však mohou přihlásit a využít zvýhodněných cen bez nároku na výhru i účastníci dalších seriálů, jako například Českomoravského poháru v rally (ČMPR).

V HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY 2023 se bude tradičně soupeřit o hodnotné ceny, které i v letošním roce mohou dosáhnout celkové hodnoty až 125.000,- Kč. Věcnými cenami pro vítěze jsou špičkové závodní pneumatiky HANKOOK:
1. místo – 8ks pneumatik HANKOOK
2. místo – 4ks pneumatik HANKOOK
3. místo – 2ks pneumatik HANKOOK

Veškeré informace i přihlášky Vám zástupci promotéra poháru rádi podají také osobně ve stanu HANKOOK Motorsport v servisních zónách na všech soutěžích MČR v rally, Rallysprint série i MSR v rally. Zde také poskytuje HANKOOK pro všechny své zákazníky bezplatný pneuservis a poradenství v průběhu všech soutěží.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!