Harvardský profesor a zaměstnanec Pentagonu napsali článek o mateřské kosmické lodi mimozemského původu

Přijdou takhle do baru harvardský profesor a vysoce postavený činitel Pentagonu a začnou mluvit o mateřské kosmické lodi mimozemského původu… ne, tohle není začátek nějakého vtipu, ale stručný nástin situace, která se dost možná skutečně mohla odehrát.

Známý astrofyzik Avi Loeb a Sean Kirkpatrick – ředitel All-domain Anomaly Resolution Office (AARO) – se totiž rozhodli společně napsat článek právě na výše uvedené téma.

Podle jejich názoru by taková loď mohla vysílat malé sondy („semena pampelišek“), jejichž úkolem by bylo zjišťovat informace o jiných planetách. Pochopitelně včetně té naší.

V hlavní roli mezihvězdné objekty

Tato odvážná hypotéza byla inspirována dvěma konkrétními mezihvězdnými objekty: 'Oumuamua a IM2 (malý meteorit, který se zřítil na Zemi před cca šesti měsíci).

„Koincidence mezi některými orbitálními parametry 'Oumuamua a IM2 nás přivedly k tomu, abychom zvážili možnost, že umělý mezihvězdný objekt by mohl být potenciální mateřskou lodí, která během svého blízkého průletu kolem Země vypustila mnoho malých sond,“ uvedla mj. výše jmenovaná dvojice ve svém dosud nerecenzovaném textu.

„Tato ‚semena pampelišek‘ by mohla být oddělena od mateřského plavidla slapovou gravitační silou Slunce nebo manévrovací schopností,“ dodala.

Diskuze (16) Další článek: Jaká je maximální možná délka lidského života? V dohledné době lze očekávat nové rekordy

Témata článku: , , , , , , , , ,