Etihad Airways začal létat na letiště Daxing v Pekingu

30.03.2023 - Asie & Austrálie



S novým letním letovým řádem začala společnost Etihad Airways létat na letiště Daxing (český přepis Ta-sing) v Pekingu. Dosud tento blízkovýchodní dopravce létal svou pravidelnou linku z Abú Dhabí na mezinárodní letiště Peking International. Linka EY888/889 je provozována denně letadly Boeing 787 Dreamliner.

Přivítání prvního letu Etihad Airways na pekingském letišti Daxing (foto: Etihad Airways)

„V souvislosti se znovuotevřením Číny a obnovením leteckého a turistického průmyslu s potěšením oznamujeme dlouho očekávané převedení našich pravidelných letů na mezinárodní letiště Peking Daxing,“ uvedl Arik De, finanční ředitel Etihad Airways. V letošním roce Etihad Airways oslaví patnáct let od zahájení pravidelných letů do Pekingu.

(foto: Etihad Airways)

Nové mezinárodní letiště Daxing leží 46 kilometrů do centra Pekingu. Letiště bylo uvedeno do provozu v září 2019. Letiště disponuje celkem čtyřmi ranvejemi, tři jsou dlouhé 3800 metrů, čtvrtá pak 3400 metrů.Terminál pro cestující navrhl britský ateliér Zaha Hadid Architects. S centrem města je letiště spojeno metrem a také rychlodráhou. V loňském roce letiště odbavilo 52 milionu cestujících.

(foto: Etihad Airways)

Témata