10. den v Miami: Kvitová se popere o první semifinále na Sunshine Doublu, v odloženém čtvrtfinále ji čeká Alexandrovová

30. 3. 2023, 12:30
Previews 127
V rámci 10. hracího dne letošního ročníku Miami Open budou pokračovat boje v závěrečných kolech. Petra Kvitová zaútočí v odloženém čtvrtfinále s Jekatěrinou Alexandrovovou na své první semifinále na Sunshine Doublu. Už o finále zabojují Jelena Rybakinová s Jessicou Pegulaovou. O semifinále se utkají obhájce titulu Carlos Alcaraz s Taylorem Fritzem (mělo se hrát ve středu), Christopher Eubanks s Daniilem Medveděvem a Francisco Cerúndolo s Karenem Chačanovem.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Češi v akci •
Kvitová (15-ČR) - Alexandrovová (18-) | PREVIEW LS | Stadium (21:00 SELČ)
• Semifinále žen •
Rybakinová (10-Kaz.) - Pegulaová (3-USA) | PREVIEW LS | Stadium (pátek 2:30 SELČ)
• Čtvrtfinále mužů •
Eubanks (USA) - Medveděv (4-) | PREVIEW LS | Stadium (19:00 SELČ)
F. Cerúndolo (25-Arg.) - Chačanov (14-) | PREVIEW LS | Grandstand (21:00 SELČ)
Alcaraz (1-Šp.) - Fritz (9-USA) | PREVIEW LS | Stadium (pátek 1:00 SELČ)


• Češi v akci •
Petra Kvitová (12.) - Jekatěrina Alexandrovová (18.) | Stadium (21:00 SELČ)
Petra Kvitová se poprvé v kariéře dostala v rámci jedné sezony do čtvrtfinále v Indian Wells i Miami a znovu má na dosah svou premiérovou semifinálovou účast na těchto turnajích. Tentokrát jí v cestě stojí Ruska Jekatěrina Alexandrovová, která bude bojovat o své teprve druhé semifinále na podnicích WTA 1000 a je v Miami poprvé dál než ve třetím kole. Jediný dosavadní souboj na Australian Open 2020 suverénně vyhrála poslední česká naděje na turnaji.

Kvitová prohrála ve čtvrtfinále v Miami s Marií Šarapovovou (2014), Ashleigh Bartyovou (2019) a Igou Šwiatekovou (2022). Alexandrovová, která nepřijela v dobré formě a poprvé v sezoně tu vyhrála tři zápasy po sobě, je papírově její nejjednodušší soupeřkou v této fázi floridské "tisícovky". Ruská ranařka však nemusí být snadnou výzvou, ve třetím kole totiž vyřadila Belindu Bencicovou. Její letošní výkony jsou však spíše podprůměrné, takže Češka je zaslouženě favoritkou.

Tip na vítězku: Petra Kvitová

Aktuální forma
Kvitová letos ztratila set a našla přemožitelku až v pátém zápase. Na dalších třech turnajích se jí nedařilo, ve druhém kole Australian Open prohrála s Anhelinou Kalininovou, ve stejné fázi v Dauhá nestačila na Cori Gauffovou a v osmifinále v Dubaji uhrála jen pět gamů s pozdější šampionkou Barborou Krejčíkovou. Mnohem lepší to bylo v Indian Wells, kde v dramatických bitvách přehrála Jelenu Ostapenkovou a Jessicu Pegulaovou a ve čtvrtfinále nedotáhla slibný náskok proti Marii Sakkariové.

Cesta turnajem
V úvodním duelu v Miami zničila krajanku Lindu Noskovou. Ztrátu setu nepřipustila ani proti letos skvěle hrající Donně Vekičové a rozjeté kvalifikantce Varvaře Gračovové.

Historie na Miami Open
Úvodních šest startů zakončila nejpozději ve třetím kole. Při pěti z dalších šesti účastí ovšem prošla minimálně do osmifinále. Jejím maximem je právě čtvrtfinále, v němž neuspěla v ani jednom ze tří případů.

Petra Kvitová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Indian Wells,  Adelaide 2 (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Indian Wells, Adelaide 2 (ČF)
Bilance: 14-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 14-5
Bilance proti hráčkám Top 20: 3-3 (kariérní 123-110)
Bilance ve čtvrtfinále WTA 1000: 0-1 (kariérní 18-15)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Petra Kvitová - Miami Open
Kariérní bilance:
20-12
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2014, 2019, 2022-23)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance ve čtvrtfinále: 0-3
Generálka: Indian Wells (ČF)
Cesta turnajem: volný los, Nosková (6-3 6-0), (22) Vekičová (6-4 7-6), Gračovová (7-5 7-6)

Aktuální forma
Alexandrovová loni triumfovala v Hertogenboschi a Soulu a sezonu zakončila v Top 20 světového hodnocení. Před cestou do Miami se jí však v letošním roce absolutně nedařilo. Na šesti turnajích zaznamenala jedinou vítěznou sérii, a to po cestě do třetího kola Australian Open, a na polovině z nich ztroskotala hned na první soupeřce. V Indian Wells se loučila po prvním zápase, v němž uhrála pět gamů s Xinyu Wang.

Cesta turnajem
V Miami začala bitvou s domácí zástupkyní druhé stovky žebříčku Taylor Townsendovou, pak si vyšlápla na světovou devítku Belindu Bencicovou a v osmifinále jí vzdala Bianca Andreescuová.

Historie na Miami Open
Každý z jejích tří předchozích startů skončil jiným výsledkem. Při debutu v roce 2019 vypadla v prvním kole, předloni ve třetím a loni ve druhém.

Jekatěrina Alexandrovová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Miami (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Miami (ČF)
Bilance: 7-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na venkovních betonech: 7-4
Bilance proti hráčkám Top 20: 2-1 (kariérní 21-33)
Bilance ve čtvrtfinále WTA 1000: 0-0 (kariérní 1-0)
Grandslamy: Australian Open (3K)

Jekatěrina Alexandrovová - Miami Open
Kariérní bilance:
5-3
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: Indian Wells (2K)
Cesta turnajem: volný los, Townsendová (6-3 5-7 6-4), (9) Bencicová (7-6 6-3), Andreescuová (7-6 0-2 skreč)


• Semifinále žen •
Jelena Rybakinová (7.) - Jessica Pegulaová (3.) | Stadium (pátek 2:30 SELČ)
První místo ve finále obsadí jedna ze zástupkyň Top 10 pořadí. Úvodní semifinále obstarají světová sedmička a grandslamová šampionka Jelena Rybakinová, která stále může zkompletovat Sunshine Double, a třetí hráčka žebříčku a loňská semifinalistka Jessica Pegulaová. Oba předchozí souboje vyhrála Američanka. Zatímco loni v Miami měla jasně navrch, v závěru předchozí sezony v Guadalajaře odvracela tři mečboly.

Třiadvacetiletá Rybakinová bude útočit na své 13. kariérní finále. V semifinálových bojích má rodačka z ruské Moskvy bilanci 12-6, letos v něm uspěla na Australian Open i v Indian Wells. Právě před dvěma týdny v kalifornské poušti zvládla svůj jediný předchozí semifinálový duel na podnicích WTA 1000 a nakonec to dotáhla až k titulu. Kazachstán může mít poprvé zastoupení ve finále Miami Open.

Devětadvacetiletá Pegulaová to má letos v semifinálových zápasech 1-1, v Dauhá porazila Marii Sakkariovou a v Dubaji nestačila na Barboru Krejčíkovou. V pozitivních číslech není ani celkově (6-7). Na největších akcích na okruhu WTA odehrála šest semifinále s bilancí 2-4, v jediném předchozím v Miami prohrála loni s Igou Šwiatekovou. Z Američanek hrála jako poslední finále Miami Open před pěti lety Sloane Stephensová a přehrála v něm Jelenu Ostapenkovou.

Rybakinová je favoritkou zaslouženě. Na kontě má sérii 12 výher, v posledních dvou zápasech se zlepšila a celkově má od startu Australian Open výbornou formu. Pegulaová je však jednou z nejstabilnějších hráček na tour a rozhodně nebude jednoduchou soupeřkou, obzvláště v domácím prostředí. Navíc vyhrála oba předchozí souboje. Na druhou stranu byla už ve čtvrtfinále s Anastasií Potapovovou na pokraji vyřazení a Rybakinová je mnohem kvalitnější hráčkou.

Tip na vítězku: Jelena Rybakinová

Aktuální forma
Rybakinová loni senzačně ovládla Wimbledon, ale chvíli jí trvalo, než se po šokujícím triumfu vzpamatovala. Lednové generálky v Adelaide se jí vůbec nepovedly, ovšem poté byla na Australian Open jediný set o dalšího grandslamového vavřínu. Od konce února vyhrála všech 12 zápasů, v Dubaji nenastoupila k osmifinále, před necelými dvěma týdny prošla v Indian Wells do svého prvního semifinále na WTA 1000, porazila Igu Šwiatekovou i Arynu Sabalenkovou a získala svou nejcennější trofej na betonech.

Cesta turnajem
V Miami neměla v úvodních kolech vůbec jednoduchý los a s nebezpečnou Annou Kalinskou i bývalou světovou dvojkou Paulou Badosaovou potřebovala všechny tři sety, proti druhé jmenované dokonce odvracela mečbol. Set neztratila až v osmifinále s Elise Mertensovou a ve čtvrtfinále deklasovala antukovou specialistku Martinu Trevisanovou.

Historie na Miami Open
Letošní start je jejím třetím, předloni i loni skončila ve třetím kole.

Jelena Rybakinová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Indian Wells (T);  Australian Open (F)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Indian Wells (T); Australian Open (F)
Bilance: 20-4
Bilance z posledních 10 zápasů: 10-0
Bilance na venkovních betonech: 20-4
Bilance proti hráčkám Top 10: 3-1 (kariérní 12-14)
Bilance v semifinále WTA 1000: 1-0 (kariérní 1-0)
Bilance v semifinále: 2-0 (kariérní 12-6)
Grandslamy: Australian Open (F)

Jelena Rybakinová - Miami Open
Kariérní bilance:
6-2
Nejlepší výsledek: semifinále (2023)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: Indian Wells (T)
Cesta turnajem: volný los, Kalinská (7-5 4-6 6-3), (21) Badosaová (3-6 7-5 6-3), Mertensová (6-4 6-3), (25) Trevisanová (6-3 6-0)

Aktuální forma
Pegulaová pokračuje ve stabilních a skvělých výkonech z loňského roku a nadále exceluje hlavně na těch největších akcích. Letos se zúčastnila čtyř turnajů, na všech porazila minimálně dvě soupeřky a prošla alespoň mezi nejlepší šestnáctku. Po čtvrtfinále na Australian Open se podívala do finále v Dauhá, semifinále v Dubaji a osmifinále v Indian Wells, v němž nevyužila mečboly proti Petře Kvitové.

Cesta turnajem
V Miami si postupně poradila s rozjetou kvalifikantkou Katherine Sebovovou, krajankou Danielle Collinsovou a semifinalistkou lednového Australian Open Magdou Linetteovou. Set ztratila až ve čtvrtfinále s Anastasií Potapovovou, dokonce dvakrát returnovala na udržení se v zápase a likvidovala dva mečboly.

Historie na Miami Open
Za sebou má tři starty a pokaždé vylepšila své maximum. V roce 2019 vypadla v prvním kole, předloni v osmifinále a loni v semifinále.

Jessica Pegulaová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Dauhá (F);  Dubaj (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Dauhá (F); Dubaj (SF)
Bilance: 19-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 19-5
Bilance proti hráčkám Top 10: 2-1 (kariérní 12-23)
Bilance v semifinále WTA 1000: 0-1 (kariérní 2-4)
Bilance v semifinále: 1-1 (kariérní 6-7)
Grandslamy: Australian Open (ČF)

Jessica Pegulaová - Miami Open
Kariérní bilance:
10-3
Nejlepší výsledek: semifinále (2022-23)
Loňský výsledek: semifinále
Bilance v semifinále: 0-1
Generálka: Indian Wells (OF)
Cesta turnajem: volný los, Sebovová (6-3 6-1), (30) Collinsová (6-1 7-6), (20) Linetteová (6-1 7-5), (27) Potapovová (4-6 6-3 7-6)


• Čtvrtfinále mužů •
Christopher Eubanks (119.) - Daniil Medveděv (5.) | Stadium (19:00 SELČ)
Christopher Eubanks se nikdy předtím na Masters nepodíval dál než do druhého kola a na hlavní tour je ve čtvrtfinále teprve podruhé v kariéře (porážka v Atlantě 2017). Ve svém životním turnaji bude pokračovat proti bývalé světové jedničce a grandslamovému šampionovi Daniilovi Medveděvovi, který má na dosah své premiérové semifinále na Miami Open. Hráči se potkávají poprvé.

Eubanks má možná životní formu, nicméně už finále kvalifikace zvládl se štěstím a v hlavní soutěži dokonale využil příznivého losu a selhání favoritů. Medveděv bude ovšem úplně jiným soupeřem než ti dosavadní. Rus zaznamenal od půlky února jedinou porážku, letos má výbornou bilanci 26-3 a v nohách jen dva zápasy. Bylo by tak obrovským překvapením, kdyby proti domácímu kvalifikantovi neuspěl.

Tip na vítěze: Daniil Medveděv

Aktuální forma
Eubanks letos prožívá nejlepší období své kariéry. V minulosti dokázal v rámci jedné sezony zaznamenat maximálně čtyři výhry v hlavních soutěžích na nejvyšší tour, v aktuálním roce jich vlastní už šest. Po solidním australském létě se mu ale nedařilo, na pěti akcích v řadě nepřešel přes první kolo hlavní fáze a do Miami přijel se sérií čtyř porážek.

Cesta turnajem
Na Floridě mohl klidně skončit už ve finále kvalifikace. V hlavním losu zvládl všechny čtyři tie-breaky a zdolal Denise Kudlu, Bornu Čoriče, Grégoireho Barréreho a naposledy Adriana Mannarina.

Historie na Miami Open
V minulosti se na domácím Masters představil čtyřikrát, dvakrát vypadl v kvalifikačních bojích a ve stejném počtu případů v úvodním kole hlavní soutěže.

Christopher Eubanks - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Miami (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Miami (ČF)
Bilance: 12-7
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na venkovních betonech: 12-6
Bilance proti hráčům Top 10: 0-0 (kariérní 0-1)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 0-0 (kariérní 0-0)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Christopher Eubanks - Miami Open
Kariérní bilance:
4-2
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: kvalifikace
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: Indian Wells (Q)
Cesta turnajem: Kudla (7-6 6-2), (17) Čorič (3-6 6-4 6-2), Barrére (6-3 7-6), Mannarino (7-6 7-6)

Aktuální forma
Medveděv si ještě na začátku letošní sezony procházel téměř roční krizí. V semifinále v Adelaide jasně prohrál s Novakem Djokovičem a na Australian Open skončil už ve třetím kole na Sebastianovi Kordovi. Od půlky února je ovšem ve fenomenální formě a zvládl 21 z 22 duelů. Po triumfech v Rotterdamu, Dauhá a Dubaji se dostal do finále také na Masters v Indian Wells, v němž jeho 19zápasovou neporazitelnost ukončil Carlos Alcaraz.

Cesta turnajem
V Miami se na vítěznou vlnu vrátil. Na úvod deklasoval Roberta Carballése, ve třetím kole měl po odstoupení Alexe Molčana volno a v osmifinále nedal šanci Quentinovi Halysovi.

Historie na Miami Open
Čtvrtfinále je jeho maximem na floridském Masters, předloni v něm prohrál s Robertem Bautistou a loni s Hubertem Hurkaczem. Letošní start je jeho pátým.

Daniil Medveděv - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Dubaj,  Dauhá,  Rotterdam (T);  Indian Wells (F);  Adelaide 1 (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Dubaj, Dauhá (T); Indian Wells (F); Adelaide 1 (SF)
Bilance: 26-3
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na venkovních betonech: 21-3
Bilance proti hráčům mimo Top 100: 3-0 (kariérní 182-65)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 1-0 (kariérní 10-3)
Grandslamy: Australian Open (3K)

Daniil Medveděv - Miami Open
Kariérní bilance:
11-4
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2021-23)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance ve čtvrtfinále: 0-2
Generálka: Indian Wells (F)
Cesta turnajem: volný los, Carballés (6-1 6-2), Molčan (bez boje), Halys (6-4 6-2)


Francisco Cerúndolo (31.) - Karen Chačanov (16.) | Grandstand (21:00 SELČ)
Francisco Cerúndolo si své jediné dosavadní čtvrtfinále i semifinále na Masters zahrál loni právě v Miami a o vyrovnání maxima se utká s Karenem Chačanovem, který je ve čtvrtfinále největších podniků ATP po téměř čtyřech letech. Jediný dosavadní souboj se uskutečnil loni na Masters v Montréalu, v třísetové bitvě měl navrch Rus.

Oba aktéři se na Floridě výkonnostně zvedli. Cerúndolovi se vůbec nepovedl antukový Golden Swing, ovšem v Miami vyřadil Félixe Augera-Aliassimeho a Lorenza Sonega. Chačanov ztratil formu po semifinále na Australian Open a v osmifinále Miami Open vyřadil Stefanose Tsitsipase. Bývalý šampion pařížského Masters je celkem jasným favoritem, nicméně jeho výkony nejsou úplně přesvědčivé, takže Cerúndolo není vůbec bez šance.

Tip na vítěze: Karen Chačanov

Aktuální forma
Cerúndolo prohrál obě utkání v United Cupu a ve třetím kole Australian Open vypadl s Félixem Augerem-Aliassimem. Během antukového Golden Swingu se řadil mezi největší favority, na ani jedné ze čtyř akcí se však nedostal dál než do čtvrtfinále a dohromady vyhrál jen čtyři zápasy. Na Masters v Indian Wells skončil ve třetím kole, i v kalifornské poušti byl nad jeho síly Auger-Aliassime.

Cesta turnajem
V Miami se o něco zlepšil. Po volném losu si poradil s nebezpečným Aleksandarem Kovacevicem, pak našel na třetí pokus recept na Félixe Augera-Aliassimeho a v osmifinále po obratu porazil letos solidně hrajícího Lorenza Sonega.

Historie na Miami Open
Při loňském debutu se podíval až do semifinále. Postupně vyřadil Tallona Griekspoora, Reillyho Opelku (skreč), Gaëla Monfilse, Francese Tiafoea a Jannika Sinnera (skreč). Proti všem byl jasným outsiderem.

Francisco Cerúndolo - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Buenos Aires,  Córdoba (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Miami (ČF)
Bilance: 11-8
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na venkovních betonech: 6-4
Bilance proti hráčům Top 20: 1-2 (kariérní 6-13)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 0-0 (kariérní 1-0)
Grandslamy: Australian Open (3K)

Francisco Cerúndolo - Miami Open
Kariérní bilance:
8-1
Nejlepší výsledek: semifinále (2022)
Loňský výsledek: semifinále
Bilance ve čtvrtfinále: 1-0
Generálka: Indian Wells (3K)
Cesta turnajem: volný los, Kovacevic (6-4 6-4), (5) Auger-Aliassime (6-2 7-5), Sonego (3-6 6-3 6-2)

Aktuální forma
Chačanov na začátku sezony navazoval na solidní závěr té loňské. Po čtvrtfinálových účastech na dvou generálkách v Adelaide se probojoval do semifinále Australian Open a vyrovnal své maximum na grandslamových akcích. Od té doby se mu však nedařilo. V Dubaji ztroskotal hned na Boticovi van de Zandschulpovi a v Indian Wells se loučil už ve třetím kole po porážce s Alejandrem Davidovichem.

Cesta turnajem
V Miami potřeboval na úvod všechny tři sety s antukovým specialistou Tomásem Martínem Etcheverrym, ale pak jasně přehrál Jiřího Lehečku. V osmifinále nepovolil set nasazené dvojce Stefanosovi Tsitsipasovi, který není v ideální fyzické kondici.

Historie na Miami Open
Na floridském Masters se mu nikdy nedařilo, všech šest předchozích startů zakončil nejpozději ve třetím kole. Letos tak už dvakrát vylepšil zdejší maximum.

Karen Chačanov - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (SF)
Bilance: 12-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 12-5
Bilance proti hráčům Top 50: 6-5 (kariérní 87-124)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 0-0 (kariérní 3-1)
Grandslamy: Australian Open (SF)

Karen Chačanov - Miami Open
Kariérní bilance:
5-6
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: Indian Wells (3K)
Cesta turnajem: volný los, Etcheverry (6-1 3-6 6-3), Lehečka (6-2 6-4), (2) Tsitsipas (7-6 6-4)


Carlos Alcaraz (1.) - Taylor Fritz (10.) | Stadium (pátek 1:00 SELČ)
Carlos Alcaraz stále může jako nejmladší hráč v historii vyhrát Indian Wells i Miami v jednom roce. Další krok k setrvání na tenisovém trůnu a obhajobě loňského triumfu se pokusí uskutečnit proti domácí jedničce Taylorovi Fritzovi, který je ve čtvrtfinále Miami Open poprvé v kariéře. Bude se jednat o premiérový souboj.

Alcaraz působí během letošního Sunshine Doublu nezastavitelně. Fritz rozhodně má hru na to, aby na rychlejším povrchu aktuální světovou jedničku porazil, navíc si v Miami vede velmi dobře a set neztratil ani s kolegou z Top 10 Holgerem Runem. Na Masters prohrál poslední tři čtvrtfinálové duely. Alcaraz je vzhledem k současné formě zaslouženě favoritem.

Tip na vítěze: Carlos Alcaraz

Aktuální forma
Alcaraz přišel kvůli zranění o debut na Turnaji mistrů a také celé australské léto. Do letošní sezony tak úřadující vítěz US Open naskočil až v únoru během Golden Swingu. Na všech třech turnajích v tomto roce se dostal do finále. V Buenos Aires v něm porazil Camerona Norrieho, pak si v souboji o titul v Rio de Janeiru proti stejnému soupeři obnovil zranění a následně bez ztráty setu ovládl Masters v Indian Wells, čímž si zajistil návrat na post světové jedničky.

Cesta turnajem
Při obhajobě v Miami stále neztratil set, Facundovi Bagnisovi i Dušanovi Lajovičovi nadělil "kanára" a v osmifinále přehrál bez jediného zaváhání na servisu semifinalistu lednového Australian Open Tommyho Paula.

Historie na Miami Open
Při předloňském debutu vypadl hned v prvním kole, loni tu získal svou první trofej z Masters.

Carlos Alcaraz - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Indian Wells,  Buenos Aires (T);  Rio de Janeiro (F)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Indian Wells (T)
Bilance: 17-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na venkovních betonech: 9-0
Bilance proti hráčům Top 10: 2-0 (kariérní 14-9)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 1-0 (kariérní 4-2)
Grandslamy: Australian Open (-)

Carlos Alcaraz - Miami Open
Kariérní bilance:
9-1
Nejlepší výsledek: triumf (2022)
Loňský výsledek: triumf
Bilance ve čtvrtfinále: 1-0
Generálka: Indian Wells (T)
Cesta turnajem: volný los, Bagnis (6-0 6-2), Lajovič (6-0 7-6), (16) Paul (6-4 6-4)

Aktuální forma
Fritz pomohl v lednu své zemi k triumfu v premiérovém ročníku týmového United Cupu, ale pak na Australian Open překvapivě vypadl už ve druhém kole s Alexejem Popyrinem. Na všech pěti letošních turnajích ATP včetně Miami se dostal minimálně do čtvrtfinále a v Delray Beach získal titul. V Indian Wells, kde obhajoval svůj největší triumf v kariéře, prohrál čtvrtfinálovou bitvu s Jannikem Sinnerem.

Cesta turnajem
V Miami byl po cestě do čtvrtfinále suverénní. Rozhodující sadu nepotřeboval proti Emiliovi Navaovi, Denisovi Shapovalovovi ani kolegovi z Top 10 Holgerovi Runemu.

Historie na Miami Open
V minulosti se na floridském Masters představil šestkrát, jeho předchozím maximem bylo osmifinále z posledních dvou let.

Taylor Fritz - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Delray Beach (T);  Acapulko, Dallas (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Delray Beach (T); Acapulko (SF)
Bilance: 20-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 18-4
Bilance proti hráčům Top 10: 2-0 (kariérní 17-29)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 0-1 (kariérní 2-4)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Taylor Fritz - Miami Open
Kariérní bilance:
9-6
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: Indian Wells (ČF)
Cesta turnajem: volný los, Nava (6-4 6-1), (24) Shapovalov (6-4 6-4), (7) Rune (6-3 6-4)

MIAMI OPEN 2023 - PROGRAM 10. HRACÍHO DNE
• STADIUM • (od 19:00 SELČ)
1. Eubanks (USA) - Medveděv (4-)
2. Kvitová (15-ČR) - Alexandrovová (18-) / nejdříve ve 21:00 SELČ
3. Alcaraz (1-Šp.) - Fritz (9-USA) / nejdříve v pátek v 1:00 SELČ
4. Rybakinová (10-Kaz.) - Pegulaová (3-USA) / nejdříve v pátek ve 2:30 SELČ
Kompletní program
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

127
Přidat komentář
tommr
tak tahle výhra přišla jako blesk z čistýho nebe ... smile
Reagovat
d@ve
Jj, bouřky na dnešek předpovídali..smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, u nás byly asi dvasmile
Reagovat
jirkaS
no, konec 3.setu byl silou vůlesmile
(a chybami EAsmile)
Reagovat
budul
No ikdyž kondičně to byl rozdíl tak se Petra hecovala a věřila si do poslední chvíle a vyšlo to smile
Reagovat
lvicek
Tak a ted se muzem zacit bavit o Sorane a jak je to cely nespravedlivy... ;)
Reagovat
Grape
No uff, bylo to silou vůle, ale je to tam. Petra je bojovnice. smile
Nedokážu si představit, že by po dnešku porazila zítra odpočatou Soranu, ale i SF je skvělý úspěch!
Reagovat
lvicek
Treba si odpocata Sorana sla dat behem dne volna neco dobreho na plaz a bude mit zitra boleni bricha ;). Clovek nikdy nevi, jak se to vsechno vyvrbi, toz nehazejme flintu hnedka do zita!
Reagovat
Liverpool22
smile cítím to stejně, ale uvidíme třeba Sorana nebude mít svůj den smile
Reagovat
Tennis_Lover
Nosková, Vekic, Gracheva, Alexandrova, Cirstea. Tohle je lost kategorie 250 nebo 1000? Kdyby chytla nějakou pořádnou soupeřku, je dávno venku. Nevadí, titul stejně nemá šanci získat proti Pegule nebo Rybakine.
Reagovat
EllNino
Díky za názor :)
Reagovat
Tennis_Lover
Objektivní
Reagovat
Blondie
Hele, ty jsi na základce spal?

Názor z povahy věci nemůže být nikdy objektivní.
Reagovat
budul
Každopádně subjektivní..
Reagovat
Blondie
smilesmilesmile

Tvoje posty jsou takový... výtrysk.
Směju se ti :D
Reagovat
PetaM
Zato Rybakina poráží elitu :D :D :D
Reagovat
d@ve
"Pořádné soupeřky" jsou out. smilesmile
Reagovat
frenkie57
pokuď vím, tak naposledy porazila. Ale stejně je v cestě ještě Sorana a tu s tou dnešní hrou určitě neporazí. Ale zítra není dnes, příště to může být zase úplně jiný výkon.
Reagovat
George_Renel
Kdybys byl trochu chytrý, viděl bys i ty, které tebou jmenované vyřadily.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
petrulinka
No to je logika. Kdyby tam ty pořadné soupeřky byly, Petra by je porazila . Ale protože ty pořadné soupeřky porazily ty podřadné, tak tam logicky být nemohou a tudíž Petra je lepší, protože porazila ty podřadné, protože ty porazily ty pořádné a k Petře se ani nedostaly. A hlavně si myslím, že Petra takovým nulám jako ty nepotřebuje nic dokazovat.
Reagovat
Blondie
smile

Poslední větu podtrhávám :D
Reagovat
zfloyd
je jen jedna , dneska vítězná smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smile smile smile
Reagovat
Dobry-den
Tento týden je to z českého pohledu strašná nuda. Jen stařičká Lvice to zachraňuje.

Gratulace k prvnímu semifinále v Miami. smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
byl to boj, ale je to doma smilesmilesmile
Reagovat
lvicek
Tedy Peta dneska silou vule! Ale zaslouzene!
Reagovat
Baybay
Ano, silou vůle. Doufám, že se na další zápas lépe vyspí!
Reagovat
lvicek
Jeden z mala zapasu Peti, kdy mela mene winneru a UE nez souperka. (19/19 vuci 26/26).
Reagovat
lukassb
Tak klasika, po druhym setu tady opet vetsina chytry jak radio :D super vyhra! Semifinale je paradni vysledek :)
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
Marie9
Gratulace Petře, ale bez jásotu. Dneska to byla bída a utrpení. Do příštího zápasu nutno zlepšit úplně všechno.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ahasmile stačí se podívat na statistiky obou a je jasné, že to byla hrůza smile
Tady je to fakt samý tenisový expert...
Reagovat
makro99
Já už bych po takovýmto výkonu do toho semifinále vůbec nenastupoval....
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
lvicek
Husteeee!
Reagovat
Blondie
Peeeeeťa! Staruška si ještě vylepšila maximum smilesmile grats, je to bohyňa smile
Reagovat
Honza-K
Bravo Petra smilesmilesmile
Reagovat
lvicek
Cervicek v hlave Ekateriny hlodal, hlodal...
Reagovat
Baybay
Vypínám. Hrozný tenis smile
Reagovat
Blondie
Plačko
Reagovat
Blondie
Pooooojď, Peťo!
Reagovat
Blondie
PROMĚŇ TOOOOO
Reagovat
d@ve
Lvice!! smile
Reagovat
Blondie
A dopodávej, kurnik
Reagovat
d@ve
Joooooo smile
Reagovat
Baybay
Zaber ty leklá rybo smile
Reagovat
Blondie
sám jsi leklá ryba smile
Reagovat
frenkie57
Teď, v té sedmé hře visel osud Petry na vlásku, kdyby Ruska Petru brejkla, tak nevím, nevím...
Reagovat
Liverpool22
5:3 smile
Reagovat
Blondie
Ale ne...
Reagovat
d@ve
Ale jooo! smile
Reagovat
Grape
Důležité vyhrát gam, kde servis vůbec nešel smile
Reagovat
Baybay
...hrozně se na to dívá. Něco s tím udělej Peťo - já už to tlačím z posledních sil smile
Reagovat
Grape
Vypadá to, že Petra taky...
Reagovat
frenkie57
oba gemy na podání výborné, chybí tomu jediné - brejknout Káťu. Tak pojď Péťo, možná to půjde.
Reagovat
Baybay
Excelentní gem na 2:1 smile
Reagovat
petrulinka
Myslím, že třetí set bude o ničem
Reagovat
petrulinka
Tak to prodělat umí fakt jen Kvitová. Prásk několik metrů ven, prásk do sítě. Hrůza
Reagovat
Marie9
Petra vypadá, že mele z posledního. Nevidím to do třetího růžově.
Reagovat
Blondie
Holky si vyměnily body language...
Reagovat
tommr
Petra začíná uvadat a ve třetím setu je bez šance ... smile
Reagovat
Marie9
Ruska se chytla na servisu a už to jede.
Reagovat
lvicek
Par zbytecnych autu a uz to tu mame... :/ Tak se hlavne neslozit a bojovat dal!
Reagovat
tommr
jak byla v prvním setu Petra na servisu skvělá tak je teď ve druhým setu strašná. Je jen otázka času kdy jí Alexandrova brejkne ... smile
Reagovat
Blondie
Hmmmm... Bohužel.

Tak snad si Peťa vybrala slabou chvilku a přijde rebreak.
Reagovat
d@ve
Třeba si Lvicesmile zařve a zažene kořist do kouta. smile
Reagovat
Marie9
A je to tady
Reagovat
Jon61
Už jste to přivolal. smile
Reagovat
Blondie
Teď ji breakni, Petí!
Reagovat
lvicek
Smankote, prisla dvojchybova nakaza...
Reagovat
Blondie
To teda... costly! :(
Reagovat
lvicek
Nemuze proste jednou podat to druhe podani normalne?
Reagovat
lvicek
No vzdyt to rikam! Doprostredka pole a stejne to stacilo.
Reagovat
Blondie
To snad ne...
Reagovat
Blondie
Ruska se zlepšila... :/
Reagovat
Jon61
Bude to dřina zápas vyhrát. Na Soranu takový výkon stačit nebude.
Reagovat
PetaM
Nepřemýšlel bych nad Soranou, když ještě neporazila ani Káťu ;)
Reagovat
d@ve
Vypadá to nadějně.. smile
Ovšem ty prázdné ochozy jsou docela smutný.. smile
Reagovat
Blondie
Jsou smutný, s tou nadějí bych byla HODNĚ opatrná, už je to BB :(
Reagovat
Alien
Paní profesorko prosím vás, nemalujte čerta na zeď!
Reagovat
Blondie
Vidíš tady snad někde Tommra, že by dělal svou práci?!
Reagovat
Blondie
Další BB :(
Reagovat
d@ve
To bylo jen nepatrně napětí.. smile
Reagovat
Blondie
No a máme ho tu znova... BB
Reagovat
lvicek
Prvni set paradne! A tedka vydrzet!
Reagovat
EllNino
To snad ani není možný smile
Reagovat
Marie9
Naštěstí pár esíček a set je doma. Petro poooojď!smilesmilesmile
Reagovat
Blondie
Nééééé... omg. Snad doservíruje.
Reagovat
EllNino
Tak 3 esa, s tím nic moc nešlo :)
Reagovat
Mony
kamarádky z okolí Petra s přehledem poráží. Snad dnešek nebude výjimkou
Reagovat
lvicek
Tahle barevna kombinace spolu s temi bilo-fialovymi botami je takova trochu podivna.
Reagovat
Blondie
Škoda, že si nevzala ten růžový top či celý purpurový komplet, ten vypadal úžasně.
Reagovat
Jon61
Poněkud rozháraná hra, žádná pěkná podívaná.
Reagovat
EllNino
dvě ultimátní ranařky většinou neznamenají moc dobrý zápas ... proto jsem měl rád zápasy Petry s Angie, Agou, Caro, to byly parádní bitvy :)

Ale třeba Petra s Venus, to je podle mě skvělá rivalita :)
Reagovat
frenkie57
A navíc úplně bez atmosféry, pomalu jak za covidu.
Reagovat
EllNino
Češka s Rukou s USA, ale bohužel to není Máša :)
Reagovat
Jon61
Vždyť tato Ruska žije u nás hodně dlouho, mluví solidně česky.
Reagovat
EllNino
No, ale nehraje se na Štvanici ani na Spartě, ale v Miami, kde Češky a Rusky většinou tribuny neplní, pokud to není Máša, Kirilenko nebo Kurnikova
Reagovat
Blondie
Petruška mi připadá ztuhlá, jako kdyby byla u míčků pozdě...
Reagovat
Marie9
Přesně tak. Na to, jak se soupeřce vůbec nedaří, měla by Peťa vést daleko víc.
Reagovat
EllNino
důležité je, že vůbec vede
Reagovat
tommr
Petra sice získala první brejk ale potřebovala na to 5 brejkbolů což není dobrý znamení ...
Reagovat
lvicek
Ovsem break potvrdila, coz je zase docela fajn :).
Reagovat
EllNino
Komentátorka zápasu Petry :) Určitě si všichni pamatujeme 1. kolo US Open 2011 a jeden z důvodů, proč se Petra nestala světovou jedničkou :))
Reagovat
Mony
co se tam stalo? Dulgheru jí tam porazila?
Reagovat
EllNino
V 1. kole :)
Reagovat
Pavlis
Ty podmínky na turnajích jsou špatné. Rovnoměrnost mezi čtvrfinalistkami není, zastřešené kurty též ne. Označení pátý grandslam tak kulhá, a prokládání to mužskou odnoží je teprve podpásovka. A všechno si to slízne naše Petra, za kariéru už poněkolikáté.
Reagovat
aligo
Pátý grandslam je IW a ne Miami
Reagovat
EllNino
Nezapomínej ale, že Petra to sice slízla už poněkolikáté, ale třeba v Doha 2018 a 2021 měla Mugu semifinále bez boje a nakonec Petra obě finále vyhrála :)
Reagovat
wojtop
Preco uz pri prerusenom zapase nie je priebezne skore v Live vysledky? V minulosti to byvalo, teraz ked chcem vediet stav pri preruseni, tenisportal je nepouzitelny.
Reagovat
aligo
musíš kliknou na ten prostor pod "SET" pak se otevře tabulka s průběhem zápasu...
Nicméně dřívější Live výsledky byly asi tak o 1000% lepší...
Reagovat
wojtop
Diki, klikam tam bezne pri zapase, kliknut tam pocas prerusenia mi na um nezislo smile
Reagovat
tommr
doufám že se Medvedev nebude se soupeřem moc párat abychom nemuseli na zápas Petry čekat až do půlnoci ...
Reagovat
com
uz preruseno smilesmile Tak to bude hrat asi az zase zitra smile
Reagovat
tommr
a nebylo to kvůli tomu že měl některej hráč bebíčko?
Reagovat
Alien
Tak, kdy hraje naše dlouhodobě nejlepší, nejsympatičtější a samozřejmě nejhezčí naše tenistka Lvice P.Kvitová už víme! A Iduška Raskenovic hraje v kolik?
Reagovat
com
no vcera se taky vedelo, kdy bude Kvitovic hrat a jak to nakonec dopadlo smilesmile
Reagovat
com
Kvitovic z toho cekani musi bejt uz nervozni jak sanky v lete smilesmile
Reagovat
Grape
Co by za to jiné daly, kdyby byly nervózní, ale v turnaji... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Taková česká klasika, když už se někomu něco daří, musí přijít zápletkasmile
Pro Petru to je samozřejmě nevýhodná situace - byla připravená na zápas, asi i v určitém turnajovém rytmu, teď nucená pauza a k tomu zřejmě bude muset hrát ve dne ve vedru, namísto v noci.
A do třetice, pokud by vyhrála, bude mít do SF a případně F méně sil než případné soupeřky.

Jakkoli, Peti, na překážky nehleď a aspoň SF dej!smilesmile
Reagovat
Pavol
Pozrime sa na to z druhej strany. Ani Alexandrovovej to nepomohlo, myslím ten odklad. Tak hádam tej Petre postup vyjde.
Reagovat
tommr
déšť narušil regulérnost turnaje. Pokud se bude finále žen hrát jako tradičně už v sobotu bude vítězka semifinále Pegula vs Rybakina výrazně zvýhodněna. V pátek bude totiž odpočívat zatímco Alexandrova/Kvitová vs Cirstea se budou ještě řezat v semifinále ... smile
Reagovat
Petra86
Tak už to chodí když není alternativa hraní pod střechou. Ne vždy je výhoda volnějšího programu.
Reagovat
aligo
Bude vítězka dnešního ČF hrát SF ještě dnes?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
zítra.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist